Invest Build Media
Туризъм и Екология

Най-популярните острови за почивка и какво се случва с тях след завръщането на туристите?

Най-популярните летни дестинации за туристите – какво се случва с тях сега?

Сериозно повишаване на новите случаи от COVID-19 се отчита на част от най-популярните острови при завръщането на туристите, пише CNBC.

Това подтикна властите да предприемат редица нови мерки – от допълнителни тестове, през затваряне на заведения и дори пълна забрана за туристи за определен период от време.

Нека видим какво се случва на част от най-популярните острови за туристите.

Американски Вирджински острови

Общ брой на заразените: 760

Считано от19 август, хотелите, вилите и всички имоти, обявени за отдаване под наем чрез AirBnb, не могат да приемат нови гости или да правят нови резервации за период от 30 дни.

За туристите, намиращи се в момента там, условията ще се променят. Всички барове и нощни клубове ще бъдат затворени, а ресторантите не могат да приемат клиенти и ще могат да правят единствено доставки. Достъпът до плажовете през уикендите също ще бъде ограничен.

Общият брой на заразените за момента остава нисък, но случаите на островите, включващи Сейнт Томас, Сейнт Джон и Сейнт Круз, са се удвоили само в последния месец.

Бахамски острови
Общ брой на заразените: 1329

Бахамите отвориха повторно за туристи, но само три седмици по-късно бяха отчетени 49 нови случая за ден и това принуди премиерът Хюбърт Минис да обяви, че добре дошли са туристи единствено от Великобритания, Канада и Европа.

Това обаче засегна основно американците, които от 2016 г. насам съставляват 78% от чуждестранните туристи.

Ограничението обаче трая само няколко дни, след което от страната информираха, че от 24 юли въвеждат 14-дневна карантина за всички посетители. Правителството също така наложи и тотално затваряне на всички бизнеси и изолация на населението между 22 и 24 юли. По това време на Бахамите бяха отчетени 274 положителни случая на COVID-19.

През 2019 г. Бахамските острови бяха посетени от 7.2 млн. туристи.

Кайманови острови
Общ брой на заразените: 203

На 7 август властите обявиха, че границите им ще останат затворени поне до 1 октомври. Решението е взето след сериозен ръст на заразените с коронавирус, основно в САЩ

Други карибски държави:

Антигуа, Бермуда и Сейнт Лусия отново отвориха границите си и за момента задържат заразените на сравнително ниски нива. Ямайка също е в този списък, макар в последните дни да се наблюдава възходящ тренд.

Сериозен ръст на новите случаи има за момента в Пуерто Рико, Аруба, както и на Търкс и Кайкос.

Бали
Общ брой на заразените: 4024

Цяла Югоизточна Азия, с изключение на Камбоджа, в момента е затворена за туристи. Ето защо всички погледи са насочени към Бали, тъй като правителството на Индонезия обяви, че възнамерява да започне да приема чуждестранни туристи, считано от 11 септември.

Туризмът в Бали е възможен в момента само за местните туристи, при това от сравнително скоро – 31 юни. Към тази дата на острова имаше около 3300 случая на COVID-19. Само в следващите две седмици бяха отчетени нови 724 положителни проби.

След Филипините, Индонезия заема второто място сред най-сериозно засегнатите държави от COVID-19 в тази част на Азия.

Френска Полинезия
Общ брой на заразените: 211

Френска Полинезия продължава да е отворена за туристи, макар че в последните дни се отчита сериозно нарастване на заразените с COVID-19.

Групата от острови, сред които най-популярни са Таити и Бора Бора, отчете едва два положителни случая на коронавирус през юни и юли, но в последните две седмици те са общо 104. Страната в момента е отворена за туристи, като дори от 15 юли беше премахнато изискването за задължителна карантина.

Ръстът на новите случаи обаче наложи нови мерки – нощните клубове ще бъдат затворени от 12 до 25 август, а маските вече са задължителни за носене в ресторанти, барове, магазини и други публични места.

Малдивите
Общ брой на заразените: 5909

Повече от 3000 туристи, повечето от Великобритания и САЩ, са посетили Малдивите след повторното отваряне на границите от 15 юли. Няколко седмици по-късно обаче оттам вече отчитат ръст на новите случаи.

Островната нация обяви 1730 положителни проби от началото на август, което означава, че общо 30% от случаите са отчетени само за 2 седмици.

Хавай
Общ брой на заразените: 5024

Хавай обяви намеренията си да приема чуждестранни туристи, считано от 1 август, но по-късно отложи тези планове за 1 септември, след сериозен ръст на заразените в континенталната част на САЩ. В момента обаче се обсъжда ново отлагане – по всяка вероятност за началото на ноември или дори декември.

 

източник: profit.bg

Вижте още

Отпечатаха картина на Густав Климт с 3D принтер

admin

Българите могат да посещават без виза 168 държави

ivan

Затвориха City Hostel в Берлин – най-предпочитаното място за ученици и студенти

leni

Напишете коментар