Invest Build Media
Туризъм и Екология

Готвят задължителни общи критерии за детските лагери

Министърът на туризма Николина Ангелкова и посланикът на Русия Анатолий Макаров посетиха два детски лагера по Северното Черноморие, където за ваканцията си в България идват основно подрастващи от Русия, съобщиха от министерството.

Министърът е припомнила, че българското Черноморие предлага традиционно много добри условия за настаняване на руски детски групи. Около 3-4 000 деца посещават само лагер „Албатрос“ през летния сезон, предимно от Русия и Украйна.

„С промени в Закона за туризма ще бъдат изработени задължителни общи критерии, на които да отговарят детските бази за отдих, за да сме сигурни и в бъдеще, че ще бъде гарантирано спокойствието на децата, а и на техните родители“, е съобщила министър Ангелкова при визитата в Международния детски комплекс „Албатрос“ в курорта „Св. Константин и Елена“.

Посланик Макаров е поздравил България за добрата организация и отличните условия, които страната ни предлага за детските лагери. Той е подчертал, че все повече руски туристи предпочитат България като дестинация за почивка и пътуване. Увеличава се и броят на децата и младежите, които идват в нашата страна за организирана почивка, е казал дипломатът. В обиколката е участвал и генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук.

Министър Ангелкова и посланик Макаров са посетили и Международния детски оздравителен лагер „Бригантина“ в курортния комплекс „Албена“.

Вижте още

Стартират проект „Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България”

ivan

Предлагат плажовете по Черноморието да бъдат класифицирани според услугите

admin

От юли гръцките хотели ще посрещат гости

leni

Напишете коментар