Skip to Content

Повече полиция в курортите за студентския празник

За студентския празник 8 декември ще бъде засилено полицейското присъствие в курортите, а на Витоша ще бъде съсредоточена повече високопроходима техника, за да се осигури безопасно и по-бързо придвижване. Това се разбра на среща на министъра на туризма Николина Ангелкова с главния секретар на МВР Младен Маринов, съобщи Министерството на туризма. Двамата обсъдиха мерките за безпроблемно протичане на празника в заведенията и местата за настаняване в най-посещаваните туристически зони.

В зимните курорти ще се провеждат съвместни проверки на ски патрули и полицейски служители, които да следят как се спазва общественият ред и какво е състоянието на пистите.

Ангелкова отново коментира, че за този зимен сезон се очакват повече туристи от съседните страни и от държави като Великобритания, Германия и др. в Западна Европа. Предварителните записвания очертават прогнозен ръст от 5-10% през сезона спрямо предходния. Всички компетентни институции са в пълна готовност за сезона, увери още Ангелкова.

Според нея този зимен сезон страната ще има „изключителния шанс да привлечем повече туристи благодарение и на председателството на България на Съвета на ЕС“.

Be the First!

Leave a Reply