Invest Build Media
Туризъм и Екология

Кризата в земеделието: НАЗ подчертава неотложната нужда от действия

В декларацията, издадена от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), се подчертава, че секторът на земеделието се нуждае от подкрепа и решителни действия, за да се справи с предизвикателствата, пред които се изправя.

Според НАЗ, последиците от войната в Украйна и високите изисквания на европейските стандарти са оказали сериозен натиск върху земеделските производители. Себестойността на продукцията се увеличава, без да има корелация с цените на международните пазари, което представлява сериозна икономическа загуба за производителите.

Секторът на земеделието също така страда от липса на подкрепа и реакция от страна на институциите във връзка с предизвикателствата, пред които е изправен. Земеделските производители са изправени пред трудности в покриването на задълженията си и осигуряването на стабилност за следващите години.

В декларацията НАЗ подчертава, че крахът на земеделието няма да засегне само фермерите, но и цялата икономика и обществото. Секторът на зърнопроизводителите осигурява много работни места и играе ключова роля за продоволствената сигурност на България.

НАЗ настоява за срочно среща с ръководителите на страната и съответните министерства, за да се намерят решения и да се предостави необходимата подкрепа на земеделските производители. В документа се изразява решителността на асоциацията да защитава сектора и нейните членове в борбата срещу кризата.

Вижте още

Разходка с балон над Седемте рилски езера (ВИДЕО)

leni

Съвършеният хотел вече се определя по формула

ivan

Disneyland в Шанхай отвори врати за посетители след тримесечна пауза

leni

Напишете коментар