Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции Туризъм и Екология

За теглене от банкомат по морето- комисионна от 110 лв.

Комисионна от 110 лв. се взима за теглене от банкомат по морето. Сигналът е подаден от Марио Куцев – българин, който от години живее в Нидерландия.

Тази година почивал на нашето море в Несебър и искал да изтегли 800 лв. от нидерландската си еврова сметка от банкомат за такива транзакции на  „Юронет”. Оказало се обаче, че транзакцията ще е доста „солена”, защото за да получи 800 лв. от сметката си, ще трябва да плати със 110 лв. повече.

„Тази година банкоматите в Равда драстично бяха намалели – останали са само два. Единият почти винаги не работеше, а другият често нямаше наличност.  Наложи ми се да тегля пари в кеш и ползвахме новите банкомати. Теглихме два пъти и открихме, че липсва голяма сума пари”, разказва пред НОВА Марио Куцев.

Той сподели, че банкоматът показва курса на превалутиране и разликата с чеинджбюрата е драстична. Близки на пострадалия мъж му обяснили, че тази практика обаче е законна.

Мъжът е на мнение, че въпреки това не е морално.

Становището на БНБ е, че подкрепят да се направи законодателна промяна, която да третира банкоматите като валутните бюра.

Вижте още

Тол системата плаши превозвачи, те говорят за протест

ivan

Цената на агнешкото тази година остава непроменена за Великден

ivan

Рекордно повишение на добива на полезни изкопаеми у нас

admin

Напишете коментар