Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции Туризъм и Екология

За теглене от банкомат по морето- комисионна от 110 лв.

Комисионна от 110 лв. се взима за теглене от банкомат по морето. Сигналът е подаден от Марио Куцев – българин, който от години живее в Нидерландия.

Тази година почивал на нашето море в Несебър и искал да изтегли 800 лв. от нидерландската си еврова сметка от банкомат за такива транзакции на  „Юронет”. Оказало се обаче, че транзакцията ще е доста „солена”, защото за да получи 800 лв. от сметката си, ще трябва да плати със 110 лв. повече.

„Тази година банкоматите в Равда драстично бяха намалели – останали са само два. Единият почти винаги не работеше, а другият често нямаше наличност.  Наложи ми се да тегля пари в кеш и ползвахме новите банкомати. Теглихме два пъти и открихме, че липсва голяма сума пари”, разказва пред НОВА Марио Куцев.

Той сподели, че банкоматът показва курса на превалутиране и разликата с чеинджбюрата е драстична. Близки на пострадалия мъж му обяснили, че тази практика обаче е законна.

Мъжът е на мнение, че въпреки това не е морално.

Становището на БНБ е, че подкрепят да се направи законодателна промяна, която да третира банкоматите като валутните бюра.

Вижте още

Болници, психиатрии и спешна помощ получават допълнителните 30 млн. лв.

ivan

Страната ни ще привлича малки и средни холандски предприятия

ivan

156 млн. евро платени за мола на Цариградско шосе

ivan

Напишете коментар