Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Вижда се ръст на измамите, направени чрез PayPal фактури

Измамите с PayPal фактури отбелязват ръст, съобщава онлайн изданието Engadget.

Най-често се използват имената на популярни компании и организации, чрез които се изпращат фактури за различни плащания до PayPal профили на потребителите.

Сред използваните имена са GoDaddy, Direct Relief и дори Световната здравна организация (СЗО). Потребителите получават имейли, че към PayPal профила им е направена заявка за плащане на услуга или дарение.

Обикновено се използват актуални в новините проблеми. Например- дарение за справяне с горските пожари в Калифорния, дарения за борба с коронавируса и др. Общото между измамите е, че текстът в събщенията не е написан правилно. Използвани са похвати за заобикаляне на филтрите за сигурност. Например чрез поставяне на интервали на погрешни места, за да се разкъсат думите.

Пред Engadget говорител на PayPal коментира, че компанията е наясно с проблема и „смята, че това е популярна схема“. Компанията казва, че полага усилия за пресичане на измамите и премахване на фалшивите фактури. Въведени са и множество мерки за сигурност и проактивно засичане на измамите. Компанията обаче не дава повече подробности, за да не помага на измамниците.

Ако потребителите получат подобна фактура, те могат да я оспорят чрез стандартната система на PayPal за тази цел. Това е т.нар. Resolution Center, който е достъпен само през стандартния сайт, но не и през мобилните приложения на PayPal.

Вижте още

Аĸциите на компания за електронни подписи cĸoчиxa cъc 100% пpeз гoдинa

Защита от сърдечни жеги: Инициатива предпазва посетителите на Столичния зоопарк

Нов метод превръща пластмасови бутилки в ценни суровини

Напишете коментар