Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Фитнесът вкъщи създаде нов милиардер

Основателят на Peloton Interactive Inc. Джон Фоули вече е милиардер, благодарение на огромното поскъпване на акциите на неговата компания от началото на пандемията.

След като пуска видео в платформата Kickstarter през 2013 г., Фоули, който е почитател на колоезденето, набира 307 000 долара, с които подпомага стартъп компанията си за домашен фитнес.

Бившият президент, отговарящ за електронната търговия в Barnes & Noble, искал да вкара колоезденето на закрито, като тези, които самият той посещавал в домовете на хората. Той имаше големи надежди за Peloton, сравнявайки в своето видео в Kickstarter подхода на компанията, която създава и софтуер и хардуер, с този на Apple Inc.

Фоули обаче няма как да е прогнозирал пандемията седем години по-късно, която затваря фитнесите и предизвика бум на физическите упражнения у дома малко след първичното публично предлагане на акции (IPO) на неговата компания. От средата на март акциите на Peloton са поскъпнали с около 350%, увеличавайки личното богатство на Фоули до 1.2 млрд. долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg. Той притежава 3% от акциите от клас Б на компанията, както и опции, които представляват други 5%.

Инвестиционни компании, сред които и Baillie Gifford & и Tiger Global Management също се облагодетелстваха от печелившата серия на компанията. Tiger Global, която е сред първите акционери в компанията реализира 1 млрд. долара печалба, когато Peloton излиза на борсата. Хеджофндът все още притежава 2.5-процентен дял.

В четвъртък компанията обяви по-добри от очаквайте резултати за финансовото си четвърто тримесечие и прогнозира между 3.5 и 3.65 млрд. долара приходи за финансовата 2021 г. Акциите на компанията поскъпваха с над 10% вчера, преди да обърнат посоката и да затворят с понижение в цената от 4.2% на 84.04 долара за брой.

От Peloton обявиха, че платените им абонати са достигнали 1.09 милиона през последното тримесечие, в сравнение със 712 000 в началото на годината.

Източник: Профит

Вижте още

Готвят документи за обществените поръчки за изграждане на газовата връзка с Гърция

ivan

У нас използваме интернет за разговори най-много в целия ЕС

ivan

Лео ди Каприо продава ергенската си квартира

admin

Напишете коментар