Invest Build Media
Имоти и строителство

Почина президентът на „Главболгарстрой Холдинг“ инж. Симеон Пешов

Вчера внезапно ни напусна президентът на „Главболгарстрой Холдинг“ АД и почетен председател на Камарата на строителите в България инж. Симеон Пешов.

Инж. Пешов е роден на 29 март 1941 г. Завършва висше образование в Инженерно – строителния институт в София. Професионалният му път започва в Изчислителен център за строителството (по-късно Институт по строителна кибернетика).

От 1990 г. досега ръководи компаниите в групата на „Главболгарстрой“. Председател е на Камара на строителите в България от 2003г. до 2010 г., понастоящем „почетен председател”. Основател на фондация „Възраждане за Белчин“ .

За всички, които го познаваха, инж. Симеон Пешов остава пример за почтенност, упоритост и любов към професията и хората. Поклонението ще се състои на 18 септемвти 2020 г. (петък) от 10:00 ч до 12:30 ч в църквата „Св. Св. Апостоли Петър и Павел“ – село Белчин.

На 19 юни 2020 г., когато се проведе Балът на строителите и архитектите и Наградите за строителство и инвестиции, инж. Пешов получи специалната награда Гран При за цялостен принос към строително-инвестиционния бизнес.  Статуетката му бе връчена от председателя на Камарата на строителите инж. Илиян Терзиев. В рамките на събитието бяха събрани 126 400 лв. за ремонт на катедралата „Св. Александър Невски“, като 20 000 лв. бяха дарени лично от инж. Пешов и неговата съпруга.

Екипът на Инвестбилд изказва съболезнования на семейството на инж. Симеон Пешов.

 

Вижте още

Отлагането на строителството на „Струма“ през Кресненското дефиле невъзможно?

admin

Падат ограниченията за движението на автомобили през тунел Витиня

ivan

Спират строежа на небостъргача „I tower“ в София

leni

Напишете коментар