Invest Build Media
Имоти и строителство

Почина президентът на „Главболгарстрой Холдинг“ инж. Симеон Пешов

Вчера внезапно ни напусна президентът на „Главболгарстрой Холдинг“ АД и почетен председател на Камарата на строителите в България инж. Симеон Пешов.

Инж. Пешов е роден на 29 март 1941 г. Завършва висше образование в Инженерно – строителния институт в София. Професионалният му път започва в Изчислителен център за строителството (по-късно Институт по строителна кибернетика).

От 1990 г. досега ръководи компаниите в групата на „Главболгарстрой“. Председател е на Камара на строителите в България от 2003г. до 2010 г., понастоящем „почетен председател”. Основател на фондация „Възраждане за Белчин“ .

За всички, които го познаваха, инж. Симеон Пешов остава пример за почтенност, упоритост и любов към професията и хората. Поклонението ще се състои на 18 септемвти 2020 г. (петък) от 10:00 ч до 12:30 ч в църквата „Св. Св. Апостоли Петър и Павел“ – село Белчин.

На 19 юни 2020 г., когато се проведе Балът на строителите и архитектите и Наградите за строителство и инвестиции, инж. Пешов получи специалната награда Гран При за цялостен принос към строително-инвестиционния бизнес.  Статуетката му бе връчена от председателя на Камарата на строителите инж. Илиян Терзиев. В рамките на събитието бяха събрани 126 400 лв. за ремонт на катедралата „Св. Александър Невски“, като 20 000 лв. бяха дарени лично от инж. Пешов и неговата съпруга.

Екипът на Инвестбилд изказва съболезнования на семейството на инж. Симеон Пешов.

 

Вижте още

ДНСК започва масови проверки на безопасността на строежите

ivan

Едва 7% от жилищата у нас са енергийно ефективни

leni

Откриха най-голямата църква в Асеновград

admin

Напишете коментар