Invest Build Media
Награди

Патриархът изпрати съболезнования за кончината на Симеон Пешов

Българският патриарх Неофит изпрати съболезнователен адрес за кончината на Симеон Стоилков Пешов, съобщиха от патриаршията.

В съболезнованието от Негово светейшество се казва: „Обични в Господа братя и сестри, опечалено семейство, сродници, близки, колеги и приятели на упокоилия се в Господа Божий раб Симеон!.

Блажени са мъртвите, които умират в Господа отсега…, нека починат от трудовете си: делата им вървят заедно с тях“. (Откр. 14:13)

Патриарх Неофит посочва, че до него е достигнала вестта за кончината на Симеон Пешов, член на Върховния църковен съвет в периода 2009-2015 г.

Той отдаде немалка част от живота си в служение на Светата ни Църква в делата на Светия синод, като неговата помощ се изразяваше дейно в строителство и реставрация на множество храмове, манастири и прицърковни сгради, заявява патриарх Неофит.

„Симеон Пешов ще остане в паметта ни като коректен човек и професионалист, който отдаваше сърце и душа за разцвета на духовността, културата и в поддържане жив на българския дух. В негово лице Българската православна църква имаше искрен и неуморим сътрудник, който с чувство на отговорност пред църковните светини се стараеше да извършва богоугодни дела в полза на Светата Църква и скъпата ни Родина. Бог да упокои душата на своя раб Симеон в селенията на праведните и като всемилостив да опрости всяко негово волно или неволно прегрешение! Господ да укрепява семейството и близките му в това тежко изпитание! Вечна и блажена да бъде паметта му!“, се казва в съболезнованието на патриарх Неофит.

Вижте още

Мика Стоичкова с награда за Стартъп

leni

БНБ обяви конкурс за стипендианти за 2020г.

leni

Радев призова институциите да намалят бюрократичната тежест върху малкия бизнес

ivan

Напишете коментар