Invest Build Media
Награди

Бившият правосъден министър Теодор Чипев бе отличен с „Гран при“ за право

Бившият министър на правосъдието и първи европейски съдия в общия съд на ЕС в Люксембург Теодор Чипев е тазгодишният носител на наградата за цялостен принос в правото „Гран при“ в Националните правосъдни награди, които се проведоха за осма поредна година.

80-годишният Чипев, който не успя да присъства заради ковид обстановката, бе изпратил свой роднина да прочете слово от негово име. Статуетката „Темида“ бе поднесена на сцената от конституционния съдия и професор по европейско право Атанас Семов. Церемонията е част от традиционния Благотворителен юридически бал, който тази година заради пандемията нямаше нищо общо с бал – ограничен брой хора с маски, които дори не можеха да си стиснат ръцете. Но и COVID-19 не отказа юристите от добрата кауза в помощ на болни от ДЦП деца. Чрез търговете за продажба на картини на известни български художници и томбола бяха събрани близо 9000 лв.

Средствата ще бъдат дарени на четири деца в нужда – Ванеска, Божидар, Снежка и Преслава, която е с онкологично заболяване и има спешна нужда от операция в Турция. Разиграни бяха творби на Иван Яхнаджиев, Николай Панайотов, Виктор Леви, Джоузеф Ораби, юристът-художник Румяна Недялкова, Илиян Шарков. Освен това Иван Яхнаджиев беше с четири деца от неговата художествена школа, които рисуваха на място, а към тях се бе присъединила Мисис България Роксана Кирилова.

На Националните награди за правосъдие освен голямата награда „Гран при“ по категории бяха връчени статуетки и на други изявени юристи и магистрати. Диригент на събитието бе водещата от БНР Анелия Торошанова. Статуетките на победителите връчваха зам.-председателят на правната комисия Християн Митев, преподавателят по конституционно право в СУ д-р Орлин Колев, доц. Таня Йосифова от ЮФ на УНСС, както и журналисти.

В категорията „Адвокат на годината“ първи стана Владимир Пенков (от „Пенков, Марков и партньори“), а останалите номинирани бяха Валентин Калчев, Вълчо Цанков (92 година), Валентина Зартова, Станислав Иванов).

„Илиев и партньори“ получи приза за „Адвокатска кантора на 2020“.  В категорията се бориха още Адвокатска кантора „Задикян и Станчев”, Адвокатско дружество „Хорозов и партньори” и Адвокатска кантора „Маргарит Мицев”.

Евгения Щъркелова от Специализираната прокуратура стана „Прокурор на годината“, а признанието за най-добър съдия получи Емануела Балевска от ВКС.

Останалите номинирани бяха прокурорите Златко Каракачанов от СРП и Пламен Пачев от ВКП, а от съдиите – Мариета Неделчева от Специализирания наказателен съд и Александър Ангелов от СГС.

Албена Шербанова взе приза за най-добър нотариус тази година. В нейната категория бяха номинирани още Весела Ивчева и Албена Наумова.

Статуетката в категорията „Млад юрист“ грабна Лена Борислалова, която в момента е действащ адвокат в Адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“ (DGKV). Номинирани в тази категория бяха още Кристиян Стоянов, Дамян Дойчев, Нанси Дахабре и отборът на Юридическия факултет на СУ, който участва и се нареди на 16-то място в най-голямото състезание по международен арбитраж и международно търговско право Willem C.Vis Internatinal Commercial Arbitration Moot.

Адвокат Валя Гигова получи наградата за делото „Царска Бистрица“ в категорията „Дело на годината. Състезаваха се още делото за въоръжения грабеж от дома на сестрата на цар Киро с адвокат Росица Драгинова, делото на тв водещия Иво Божков срещу фирма “Трейс” с адвокат Адриан Мурлиев и делото за избор на председател на САК срещу ВАдС” с адвокат Райна Аврамова.

Статуетката „Правосъдие зад граница”отиде при гръцкия адвокат Апостолос Хаджистаматис.

Специални награди получиха още Иво Лулчев взе статуетката „Про боно адвокат“ с над 40 про боно дела за отминалата година, а консултантът на „Законът и Темида“ Захари Генов бе отличен за „Адвокат в медиите“.  За принос в адвокатурата бе наградена Пловдивската адвокатска колегия като статуетката взе председателят Иван Демерджиев. За „Международно право“ бе отличен адвокат Пламен Ангелов, а за Европейско сътрудничество и интеграция статуетката отиде при съдията ни от Люксембург Марияна Кънчева, която се включи със тържествено видеообръщение на видеостената в залата.

За кетъринга по време на welcome drink се погрижиха от Dream team, а пък виното бе предоставено от Бонониа естейт.

Церемонията се осъществява с медийната подкрепа на телевизия Евроком и предаването „Темида-цената на истината“, БНР – предаването „Законът и Темида“, вестниците „Стандарт“, „Труд“, „Телеграф“,

„19 минути“, бизнес списанието В2В, онлайн  медиите pik.bg, stolica.bg, blitz.bg, actualno.com, bnews.bg, blife.bg, sofiainfo.bg, temida.tv, epicenter.bg, drum.bg, dronomania.bg, big5.bg. Всички новини, glas.bg trafficnews.bg, no-comment.bg, woman.bg и най-голямото ФБ списание Хай Лайф и други.

На благотворителната томболата бяха раздадени ваучери от Киара Фешън, фитнес „Пулс“, гранд хотел Банско, спа хотел „Регнум – Банско“, Дони Козметик, козметика Тианде и Ми Аманте, бижута Алекс Джелуари, картини от художника Йовица Миленов, луксозни напитки от Тонино Ламборгини, престилката на шеф Никола Симеонов от Хелс Китчън, луксозна вратовръзка от модна къща Агресия, книга от  журналистката Магдалена Гигова „София-адресите на любовта“, луксозна дамска чанта D’Queen, бутиков парфюм Inspire you от био масла и концентрация 90%, създаден от модна къща MGrieL fashion.

 

Вижте още

Силвия Кацарова, Катя Близнакова, Искрен Пецов ще пеят за спасяване на Александър Невски

leni

Състезателка по конна езда с туристически приз за Плаващата къща. Кои са останалите?

leni

Eкспертът по здраве Илиян Найденов с приз на Био Наградите 

leni

Напишете коментар