Invest Build Media
Туризъм и Екология

Кое е българското село, което наричат ,,селото на милионерите“?

Какъв е животът в селото на милионерите и защо има село в България, което наричат така?

61 жители обитават китното селце Мостово, Пловдивско. Сред тях се оказва, че има не само нормални, отрудени възрастни хора, но и 7 семейства – милионери.

Село Мостово е живописно, високопланинско, чисто кътче и е с най-голям брой милионери на глава от населението. До населеното място се стига за около час и половина от Пловдив.

Един от жителите на селцето е Иван Желев. Дълги години работил в града, но се пенсионирал млад и се върнал на село.

„Тук сме малко хора. Ние сме най-младите пенсионери. Преди сме работили в града, сега нямаме работа там. Тук си дойдохме, имаме си къщи, работим на центъра”, обяснява Иван Желев, жител на Мостово.

Иван и колегата му Николай са майсторите на селото. Каквото се развали, те го поправят. Поддържат и тротоарите.

„Искаме малко да възкръсне селото. Като минат през площада хората, да видят, че има живи хора в това село. Затова се мъчим малко по малко да го подобрим”, обяснява Иван Желев.

В средата на деня в селото е по-вероятно да срещнете мисирки, отколкото хора. Там лекар няма. Няма и магазин.

„Магазин има само в понеделник и петък. Подвижен магазин имаме. Докарват хляба и други продукти. Който, каквото му трябва, си взима”, обяснява Николай Ройнов.

В селото имоти имат няколко бизнесмени, които притежават компании за милиони. Местните не се обиждат, че селото им понякога го наричат Милионерово.

Част от богатите имат компании и заводи в Пловдив, другата част са направили къщи за гости в района, тъй като селото се намира в местността Кръстова гора.

Кметският наместник в Мостово един път вече разказал за седмината милионери, които имат имоти в селото, но си навлякъл техния гняв. Вече не иска да разказва кой какво притежава.

Вижте още

Арестуваха чилиец, който унищожил статуя на Великденските острови

leni

Ангелкова откри конгрес на асоциацията по СПА туризъм

ivan

Дейли Телеграф: 19 причини туристите да посетят България

ivan

Напишете коментар