Invest Build Media
Туризъм и Екология

Кое е българското село, което наричат ,,селото на милионерите“?

Какъв е животът в селото на милионерите и защо има село в България, което наричат така?

61 жители обитават китното селце Мостово, Пловдивско. Сред тях се оказва, че има не само нормални, отрудени възрастни хора, но и 7 семейства – милионери.

Село Мостово е живописно, високопланинско, чисто кътче и е с най-голям брой милионери на глава от населението. До населеното място се стига за около час и половина от Пловдив.

Един от жителите на селцето е Иван Желев. Дълги години работил в града, но се пенсионирал млад и се върнал на село.

„Тук сме малко хора. Ние сме най-младите пенсионери. Преди сме работили в града, сега нямаме работа там. Тук си дойдохме, имаме си къщи, работим на центъра”, обяснява Иван Желев, жител на Мостово.

Иван и колегата му Николай са майсторите на селото. Каквото се развали, те го поправят. Поддържат и тротоарите.

„Искаме малко да възкръсне селото. Като минат през площада хората, да видят, че има живи хора в това село. Затова се мъчим малко по малко да го подобрим”, обяснява Иван Желев.

В средата на деня в селото е по-вероятно да срещнете мисирки, отколкото хора. Там лекар няма. Няма и магазин.

„Магазин има само в понеделник и петък. Подвижен магазин имаме. Докарват хляба и други продукти. Който, каквото му трябва, си взима”, обяснява Николай Ройнов.

В селото имоти имат няколко бизнесмени, които притежават компании за милиони. Местните не се обиждат, че селото им понякога го наричат Милионерово.

Част от богатите имат компании и заводи в Пловдив, другата част са направили къщи за гости в района, тъй като селото се намира в местността Кръстова гора.

Кметският наместник в Мостово един път вече разказал за седмината милионери, които имат имоти в селото, но си навлякъл техния гняв. Вече не иска да разказва кой какво притежава.

Вижте още

Регулиране на туристическите маршрути: Бъдещето на планинския туризъм

Първите туристи пристигнаха на Черноморието ни

ivan

700 души видяха: Мис Сливен е красива студентка в УНСС

ivan

Напишете коментар