Invest Build Media
Туризъм

Пет заведения ще изчезнат от Южния плаж в Слънчев бряг

Големи дискотеки и заведения – пет на брой, разположени на Южния плаж в Слънчев бряг ще бъдат премахнати, защото са били изградени без необходимите документи и разрешителни, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов. Сред тях са култовите ‘Какао бийч“ и „Бедрум“. За събарянето им Симеонов е подал сигнал до министъра на регионалното развитие преди десетина дни.

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че вече е задействана процедура за премахването на незаконните обекти в Слънчев бряг.

„Ония МОЛ-ове на пясъка на Слънчев бряг, които са кръстени „МОЛ Кубанита“, „МОЛ Дъ Уан“, „МОЛ Какао Бийч“ и „МОЛ Бедрум“, когато примерно, не дай си Боже, защото те са без проекти, без разрешителни, без нищо, нещо стане и тези конструкции с огромни метални греди паднат и смачкат 20-30 човека, тогава ще видите какво става. Е тогава ще разберете за какво става въпрос и защо съм се фиксирал върху тях“, каза вицепремиерът.

Според Симеонов незаконните обекти на територията на Слънчев бряг са общо 12. На днешното заседание с представители на всички държавни служби, имащи отношение към сигурността и реда през летния туристически сезон Симеонов обяви, че след проверките през миналата година от агенцията по приходите и от другите контролни органи е отчетено значително повишение на приходите в държавната хазна.

„Вече не е изненада това, че контролните институции работят с обща програма, с обща координация и това дава резултат“, обясни той.

Симеонов допълни, че за този летен сезон ще бъдат командировани много полицаи, за да се гарантира сигурността по Южното Черноморие. Ще има отново и засилено присъствие на данъчни и здравни инспектори.

Служители на Автомобилна администрация ще следят за изправността и документацията на таксиметровите автомобили и туристическите автобуси.

Снимки: Фейсбук профил на Валери Симеонов

Вижте още

Очакват утрояване на нощувките в хотели в София по време на европредседателството

ivan

Учени: Бирата ни прави по-социални

admin

ДАНС ще събира данни за пътниците на полети

ivan

Напишете коментар