Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

След коронавируса ще работим предимно от вкъщи

Офисът никога няма да загуби своята привлекателност, въпреки че редица компании дават заявка, че работата от вкъщи е бъдещето. Преди пандемията от коронавирус милиони хора прекарваха една трета от живота си в офиси. Но заради пандемията почти половината британски служители започнаха да работят от вкъщи. И някои компании дават да се разбере, че това ще бъде нашето бъдеще и след COVID-19, посочват от Би Би Си.

“Идеята за поставяне на 7000 души в една сграда може да остане в миналото”, казва изпълнителният директор на Барклис Банк (Barclays Bank). Британският бизнесмен Мартин Сорел твърди, че 35-те милиона паунда, които харчи за скъпи офиси, е по-добре да бъдат инвестирани в служители.

Дните в офиса в обичайния смисъл са преброени, казва Брус Дейзли, автор на известната книга “Радостта на работата”. “Може да имаме сантиментални чувства към това, но офисът в сегашното му разбиране, по всяка вероятност, е нещо от миналото”, заяви Дейзли в интервю за Би Би Си. “Разговарях със служител на една от водещите медии”, добави експертът. “Той каза, че по-рано 1400 души идвали ежедневно в кабинетите си. При ограничителните мерки заради пандемията този брой е спаднал до 30, но това не се е отразило на резултата”.

Вижте още

Обявяват конкурс за търсене на нефт и газ в Северозападна България

admin

България получава милиони за АЕЦ „Козлодуй“

Откриха информационен център на Министерството на икономиката в Ямбол

ivan

Напишете коментар