Invest Build Media
Без категория

Шеф Никола от „Хелс Китчън“ ще учи хората да готвят, включват се и звезди

Най-атрактивният участник от кулинарното риалити „Хелс Китчън“ шеф Никола Симеонов предприе ново предизвикателство – организира готварски курсове. Първият такъв ще е на тема „Италианска кулинария“ и ще се проведе на 10-ти и 24-ти октомври в сградата на Професионалната гимназия по Туризъм на ул. „Дунав“ №30. В обученията може да се включи всеки, който обича да готви, като всеки път Ники ще кани и по две гост-звезди, на които кулинарните умения не са им чужди. На 10-ти октомври престилки ще сложат тв водещата и най-красивата синоптичка на БНТ Ева Кикерезова и Мисис България Станислава Андреева. Обученията ще бъдат снимани на живо и ще се излъчват във ФБ страниците: Никола Симеонов/Nikola Simeonov, Готви с шеф Никола Симеонов и в най-голямото ФБ списание ХайЛайф.

„Идеята ми дойде след „Хелс Китчън“, когато много хора започнаха да ме търсят с най-различни кулинарни въпроси. Прекарвах доста време, отговаряйки им, и просто реших да създам свой курс за италианска кухня, тъй като почти цял живот съм работил в италиански ресторанти. За съжаление, заради Covid-19 излязохме в карантина и компенсирах с лайфовете във фейсбук. Те се приеха много добре и това ме мотивира още повече, когато се успокои положението покрай вируса, да направя курс, реален, далеч от виртуалното пространство, за да съм максимално полезен на интересуващите се от моите рецепти и съвети“, споделя Ники Симеонов, който след като работи с Гордън Рамзи, мечтае в София да направи свой ресторант със звезда Мишлен.

Шеф Симеонов е подготвил la bella програма за своя курс – ще се приготвят тортелини, талиатели, аранчини, ризото, домашна рикота и др. „За да предам най-големите тънкости за ястията, потърсих и партньорство с верига, която предлага най-висококачествени продукти, и много се зарадвах, че именно хипермаркети HIT, които отскоро са с ново име – HIT Max, и онлайн магазинът shop.gladen.bg, който предлага цялото им разнообразие от стоки, се отзоваха на поканата“, разкрива завесата шеф Никола и допълва: „От малък се интересувам от готвене. Когато майка ми готвеше, ходех при нея и задавах различни въпроси, гледах какво прави. Винаги ми е било интересно, но никога не съм си мислел, че ще стана готвач. До момента, в който вуйчо ми не отвори квартално заведение. Започнах като сервитьор, но нямаше в началото достатъчно готвачи в кухнята и започнах да работя и като заготовчик. Все още помня първата вечер, в която взех смяна, и в която подготвях храна, а не само заготовки. След това се чувствах като супергерой и разбрах, че не искам да се занимавам с нищо друго, освен да готвя“.

Вижте още

Каква е истината за алергичните реакции при ваксина

Жалбите срещу онлайн търговци се удвоили за две години

ivan

България е на второ място в Европейския съюз по рециклиране на пластмаса

leni

Напишете коментар