Invest Build Media
Туризъм и Екология

Някои от най-мистериозните места в света

Съгласете се, скучните екскурзии, дори и в най-красивите места на планетата, вече не предизвикват желание да се събудите рано сутрин, за да прекарате цял ден в компанията на същите отегчени туристи по маршрута на следващия втръснал маршрут. 

Ето защо мистичната тенденция набира популярност сред пътешествениците по целия свят: мнозина са готови да се разделят с няколко заплати, за да слушат ужасни истории и да видят всичко със собствените си очи. Ако спите здраво през нощта, може би ще решите да тръгнете на пътешествие из най-мистичните кътчета на планетата.

Йонагуни (Япония)

Тази дестинация е подходяща за всички любители на ориенталската култура и гмуркането. На малка дълбочина на южното крайбрежие на Япония огромна пирамида е била открита съвсем случайно. Това обаче не е лесно да се види: факт е, че за това е необходимо да се потопиш в дълбочина, макар и не голяма.

Фактът, че пирамидата е създадена с участието на човека, се потвърждава от някога павиран път около паметника. Според учените пирамидата е била повече от пет хиляди години, но все още не е известно как огромният паметник се е озовал на дъното.

Кървавият водопад (Антарктида)

Не се страхувате от изключително ниски температури? В този случай трябва да посетите това уникално място на края на света. Малцина могат да останат безразлични след видяното: поток от червена вода, течаща надолу по снежнобелия склон, обещава невероятни снимки.

Всичко е заради специалните микроорганизми, с които езерото е пълно, които придават невероятен цвят на течащата вода. Според учените възрастта на езерото е близо 1,5 милиона години.

Хотел El Hotel del Salto (Колумбия)

Тези, които обичат да гъделичкат нервите си в изоставени сгради, трябва да обърнат внимание на известния хотел в Сан Антонио, но няма да можете да резервирате стая, просто защото той е затворен повече от тридесет години.

Хотелът е построен в готически стил и привличал много внимание сред представителите на долните слоеве на обществото, обаче администрацията поела контрол над ситуацията, правейки зловещата изоставена сграда градска атракция.

Източник: Pochivkablitz.bg

Вижте още

Стандарт: Цени по джоба в малките курорти

ivan

Извънреден меден месец на Малдивите

leni

Ето кои паспорти са най-влиятелни по време на пандемия

leni

Напишете коментар