Invest Build Media
Туризъм и Екология

Някои от най-мистериозните места в света

Съгласете се, скучните екскурзии, дори и в най-красивите места на планетата, вече не предизвикват желание да се събудите рано сутрин, за да прекарате цял ден в компанията на същите отегчени туристи по маршрута на следващия втръснал маршрут. 

Ето защо мистичната тенденция набира популярност сред пътешествениците по целия свят: мнозина са готови да се разделят с няколко заплати, за да слушат ужасни истории и да видят всичко със собствените си очи. Ако спите здраво през нощта, може би ще решите да тръгнете на пътешествие из най-мистичните кътчета на планетата.

Йонагуни (Япония)

Тази дестинация е подходяща за всички любители на ориенталската култура и гмуркането. На малка дълбочина на южното крайбрежие на Япония огромна пирамида е била открита съвсем случайно. Това обаче не е лесно да се види: факт е, че за това е необходимо да се потопиш в дълбочина, макар и не голяма.

Фактът, че пирамидата е създадена с участието на човека, се потвърждава от някога павиран път около паметника. Според учените пирамидата е била повече от пет хиляди години, но все още не е известно как огромният паметник се е озовал на дъното.

Кървавият водопад (Антарктида)

Не се страхувате от изключително ниски температури? В този случай трябва да посетите това уникално място на края на света. Малцина могат да останат безразлични след видяното: поток от червена вода, течаща надолу по снежнобелия склон, обещава невероятни снимки.

Всичко е заради специалните микроорганизми, с които езерото е пълно, които придават невероятен цвят на течащата вода. Според учените възрастта на езерото е близо 1,5 милиона години.

Хотел El Hotel del Salto (Колумбия)

Тези, които обичат да гъделичкат нервите си в изоставени сгради, трябва да обърнат внимание на известния хотел в Сан Антонио, но няма да можете да резервирате стая, просто защото той е затворен повече от тридесет години.

Хотелът е построен в готически стил и привличал много внимание сред представителите на долните слоеве на обществото, обаче администрацията поела контрол над ситуацията, правейки зловещата изоставена сграда градска атракция.

Източник: Pochivkablitz.bg

Вижте още

Китайска туристическа корпорация ще помага на България

ivan

Двумилионният пътник за 2017 г. кацна на летище Бургас

admin

ТУИ започва да води туристи от Франция по нашето Черноморие

ivan

Напишете коментар