Invest Build Media
Туризъм и Екология

Блогъри от Германия правят реклама на българския туризъм

Министерството на туризма се фокусира върху популяризирането на климатотерапията, балнео- и калолечението и повишаването на имунитета. Стремим се да превърнем страната в дестинация за четири сезона. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на среща с блогъри и инфлуенсъри от Германия, които ще посетят България през есента.

По думите й германските потребители се интересуват от културни факти и традиции, приоритет им е и дегустирането на различни ястия и вина. Резервирането на комбинирани оферти, включващи балнеопроцедури, естествени храни и качествени напитки, добива все по-голяма популярност сред немците.Интересът им към природните забележителности също остава висок. За тях България все повече разчупва предишните представи за плаж, море и летни атракции. Основен принос за това имат именно блогъри, влогъри и инфлуенсъри от Федералната република, посочи министър Николова.

Тя бе категорична, че Германия остава сред най-важните пазари за входящ туризъм на България. По данни на граничните пунктове през настоящата трудна година посещенията на германски туристи в България са над 113 хил. за периода януари–август и преобладаващият дял е бил на младите хора.

„В условия на пандемия снежните спортове у нас са едни от най-безопасните и са взети всички мерки за индивидуални предпазни средства“, категорична бе тя.

Припомняме, че през септември 2019 г. България беше добавена към списъка на одобрените страни, в които амбулаторната превантивна помощ за осигурените лица в Германия може да бъде поета от здравноосигурителните каси. 90 на сто от германците имат здравна осигуровка чрез застрахователна каса, а над 2 млн. души използват годишно амбулаторна грижа. Това дава шанс на България да се представи като целогодишна здравна дестинация на германския пазар. Миналата година бе публикувано първото издание на каталог с над 20 сертифицирани за германския пазар обекта в България на немски език.

Вижте още

Как се борят с мръсния въздух в Краков?

leni

Варна ще бъде сцена за шоу на MTV

admin

18-годишната Айшен Адил грабна титлата Мис Тутракан

ivan

Напишете коментар