Invest Build Media
Имоти и строителство

До края на следващата седмица ще завърши ремонтът на първите 12 км от АМ „Тракия“

До края на следващата седмица ще завърши ремонтът на първите 12 км от АМ „Тракия“ в платното за Бургас – след п.в. „Белозем“ до п.в. „Оризово“. Това съобщи пред БТВ председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски. Веднага след това ще започне ремонтът в платното за София в същия 12 км участък, като трафикът ще се осъществява двупосочно в ремонтираното трасе.

Председателят на АПИ напомни, че поетапно ще се ремонтира 52 км участък от АМ „Тракия“ от 156-и до 208-и км и от вчера започнаха строителните работи на още 2 км в платното за Бургас – от 198 км до 200, тъй като той е най-компрометиран.

Целта ни е преди зимата да завършим ремонтите на тези участъци, за да не затрудняваме трафика, отбеляза Терзийски и посочи, че в 40-километровия участък от Оризово до Стара Загора ще се ремонтира и в основата, защото на места е компрометирана, както и отводняването.

Георги Терзийски информира, че строителните дейности по разширяването на 6 км от Южната дъга на Софийския околовръстен път между кв. „Младост“ и АМ „Тракия“ изпреварват графика и има уверението на строителя, че обектът ще бъде завършен предсрочно. Почти шест месеца по-рано от предвиденото по договор ще приключи и строителството на участъка от АМ „Европа“ между Драгоман и Сливница и през ноември т.г. в 17-километровата отсечка ще може да се пътува.

До края на ноември ще приключи ремонтът на първите 3,8 км от Северната дъга (старото Околовръстно шосе на София) в района на Нови Искър и Требич. През следващата година ще продължи обновяването на още около 17 км от трасето от пътния възел със Северната скоростна тангента до пътния възел с „Ботевградско шосе“ – общо 20 км дълго чакан ремонт от столичани.

Георги Терзийски подчерта още, че пътищата на много места не са ремонтирани повече от 30 години. Правим всичко възможно да работим бързо, но все пак това е въпрос на време, финансови средства и планиране, добави той. Запитан за състоянието на пътя през Своге, ползван сега като обходен маршрут заради модернизацията на пътя Мездра – Ботевград, Георги Терзийски увери, че и при засиления трафик в момента АПИ го поддържа в добро експлоатационно състояние.

В условията на извънредна епидемична обстановка АПИ е платила от началото на годината досега над 860 млн. лв. на изпълнителите, като не е забавено нито едно плащане, отбеляза още Георги Терзийски. Това гарантира строителният бранш да бъде устойчив дори по време на пандемия.

Източник: Монитор

Вижте още

19 млн. лева ще бъдат инвестирани строежа на 15 детски градини и ясли през 2019 г.

ivan

През 2019 г. започва строежът на първия плаващ град

admin

17 съоръжения за достъп на хора с увреждания ще се строят по „Красива България“

admin

Напишете коментар