Invest Build Media
Туризъм и Екология

Поморийска кал, сауна или масаж вместо парти за Новогодишните празници

Поморийска кал, сауна или масаж вместо парти с известни изпълнители предлагат родните хотелиери в офертите за почивка около новогодишните празници. Това коментира Сийка Кацарова, председател на Български съюз по балнеология и спа туризъм, пред „Телеграф“.

Офертите за празника тази година са по-различни от традиционните и са насочени основно за предоставяне на здравни пакети за българите, които искат да пътуват и да прекарат празниците извън дома. Освен това хората вече не търсят купон, а по-скоро безопасно място за прекарване на почивните дни.

Препоръки

Пакетите за празниците тази година включват в цената вместо незабравимо изживяване с фолк или естрадни изпълнители, бонус масажи или лечебни процедури, с които да се стимулира имунната система. В планинските курорти пък са заложили да разходки в планината, където хората да дишат чист въздух, различен от този, който ежедневно ги задушава в градовете, коментира Кацарова. По думите й в спа хотелите пък най-удачно е туристите да използват сауната, тъй като спомага за убиването на вируси. На противоположната страна е парната баня, която е развъдник за вирусите и дори повечето от членовете на асоциацията са подписали правила за работа, според които това съоръжение да не работи. Въпреки това има места, където не спазват тези условия и като отговорни за здравето на хората, смятаме да подадем сигнал в РЗИ, заяви Кацарова.

Оферти

Някои от хотелиерите пък предлагат оферти в рамките на 100 лева за нощувка на човек, като вместо плодове или вино, с които традиционно посрещат гостите си, им предоставят дезинфектант и маска. Цените на нощувките обаче не са променяни, а, напротив, към тях се включват допълнителни продукти. Освен това самото оборудване на местата за настаняване с озонатори, честа дезинфекция и прочие струва между 10 и 30 000 лева на хотелиерите, които трябва да ги осигурят, за да работят.

Очаква се тази година много българи да посетят зимните курорти. Голяма част от тези, които традиционно карат ски в Алпите, тази година ще използват базата у нас, смятат хотелиери.

Запълнено

Около 60 на сто от базата в родните хотели за новогодишните празници, които предлагат здравни ваканции, е резервирана. Засега няма отказани резервации, тъй като много от хотелиерите са предложили гъвкави условия, при които туристите да не плащат капаро, а почивката да се плаща на място при пристигане. Очаква се останалите 40 на сто да бъдат запълнени в последния момент, тъй като все още много хора се колебаят дали да пътуват.

Местата, които се рекламират с изпълнители, защото не липсват такива, ще потвърдят за празника в последната минута, тъй като не е ясно дали тези изпълнители ще успеят да участват в новогодишната програма. По-голямата част от хотелиерите обаче разчитат на диджей парти, а не на известни певци, за да не предизвикват струпване.

Връщат ни парите, ако дадем положителен PСR

Хотелите, които искат пълната сума при резервация за новогодишните празници, пък се ангажират да възстановят парите на клиенти, които са дали положителен PСR. Условието е тестът да е направен не по-рано от 14 дни преди датата на резервацията. Времето за възстановяване на сумата е в рамките на до 30 дни, от датата на анулацията на резервацията.

Други пък искат например 20 на сто от сумата за плащане в рамките на 7 дни след като е направена резервацията. Безплатно се приемат откази за резервации, ако са направени до 10 дни преди настаняването. Анулации поради карантина в периода на настаняването са без такса, независимо колко дни има преди настаняването към момента на отказа.

25% отстъпка за ранни записвания

До 25% отстъпка от цената на пакета предлагат хотелиери за ранни резервации за новогодишните празници. С толкова е намалена и цената на 3-дневен пакет с празнична вечеря в луксозен хотел в Банско. Офертата включва нощувки на човек със закуски + бонус вечери и празничен куверт + басейн и спа пакет за 598 лева. Един от хотелите във Велинград пък намалява цените на пакетите със 17 на сто. Цената е 375 лева за три нощувки със закуски и вечери, както и ползване на спа центъра. За новогодишната нощ домакините са подготвили петстепенно меню за своите гости.

Източник: Монитор

Вижте още

„Римските СПА курорти в Европа“ представя България в Берлин

ivan

Защо най-красивият плаж в Италия се посещава само от 60 човека ?

Капаните на ваканцията: за какво да внимаваме при избор на оферта?

leni

Напишете коментар