Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Заведенията искат единен вечерен час за затваряне в цялата страна

Асоциацията на заведенията ще настоява за определянето на единен вечерен час за затварянето на обектите в цялата страната.

От организацията заявиха, че водят преговори със здравния министър.

Местните заповеди, с които бе ограничено работното време на заведенията и ресторантите в страната създава напрежение сред бранша заради различната продължителност в отделните градове, обяви председателят на асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

„Едни градове са до 23,30, едни до 21, други до 22, не може така. Трябва да има единна заповед за всички – 23,30 е нормално време и за ресторанти и за кафета, за да можете вие да вечеряте спокойно и все пак да се поддържа някакъв вид бизнес“, каза той

От асоциацията коментираха и намеренията на правителството да подкрепи работещите в бранша отново по настояване на национално представените организации на заведенията, които, припомням, поискаха обезщетения за работниците и служителите си в размер на 80 процента от възнагражденията по трудов договор.

Помощта не е достатъчна, но е частично решение, обяви Алибегов.

„Ние искахме 80 процента от трудовия договор и държавата може да направи 80 процента от минималната работна заплата. Има голяма разлика, нали, но зависи кой на колко се е осигурявал, но все пак е някаква стъпка и някаква помощ“.

Вижте още

Първа инвестиционна банка си търси нов инвеститор

ivan

Спад на имотния пазар и в малките градове

leni

Еврокомисията очаква икономически растеж от 3,6% в България

ivan

Напишете коментар