Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Собственикът на „SpaceX“ и „Тесла“ Илон Мъск вече официално е втори по богатство в света

Собственикът на „SpaceX“ и „Тесла“ Илон Мъск вече официално е втори по богатство в света, според „Bloomberg Billionaires Index“ (BBI), изчислен от „Блумбърг“, съобщи БГНЕС.

Мъск изпревари основателя на „Майкрософт“ Бил Гейтс, богатството му нарасна до 127,9 млрд. долара, което е увеличение от 100,3 млрд. долара през годината. Това беше рекорден годишен ръст. Капиталът на Гейтс се оценява на 127,7 милиарда долара.

Основателят на „Амазон“ Джеф Безос остава на първо място в рейтинга, богатството му е около 182 милиарда долара. Сред петимата най-богати хора в света са и президентът на „Луис Вюитон“ Бернар Арно и основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг, заемащ вече пето място.

Преди ден, на 23 ноември, акциите на американския производител на електрически автомобили „Тесла“ счупиха рекордна стойност по време на търговията. Цената на една акция се повиши до 524,96 долара, добавяйки 7% към стойността при затварянето в петък. Котировките на „Тесла“ показват растеж на фона на новините, че компанията ще влезе в борсовия индекс S&P 500 на 21 декември 2020 г. През изминалата седмица акциите й са поскъпнала с 16 %.

На 19 ноември беше съобщено, че за един ден Мъск забогатя със 7,6 милиарда долара и се превърна в един от тримата най-богати хора в света. Предприемачът измести основателя на Фейсбук Марк Зукърбърг от челната тройка (капиталът му е 104 милиарда долара), предаде още БГНЕС.

 

Вижте още

Преди 2022 е невъзможно световната икономика да се възстанови, възможна е криза в еврозоната

leni

Вижте колата с най-скъпа поддръжка в света

Проучване: Средно по 1200 лв. за лятна ваканция заделят българите

admin

Напишете коментар