Invest Build Media
Без категория

Започва битка за наследството на Марадона

Смъртта на Диего Марадона още не е изживяна от милионите му фенове по света, но други въпроси около нея вече занимават семейството, близките, далечните роднини и някои новопоявили се в това обкръжение лица.

Според аржентинския „Кларин“, битката за наследството на Дон Диего – в пари и имоти – тепърва ще се разгаря. И армия адвокати се е заела да разплете сложните казуси около това какво всъщност притежава покойният аржентински футболен идол.

А ситуацията наистина е трудна.

Според „Forbes“ в класация, публикувана през 2019-а, Марадона е със състояние между 40 и 50 милиона долара. Но те е „във въздуха“ – в него има десетки имоти с необслужвани дълго време ипотеки или изтекли и неясни договорни отношения, рекламни контракти и медийни ангажименти, отдавна нарушени от Марадона и, по които няма как да влязат средства… Може да се окаже, че огромна част от тези пари реално ги няма, а имотите срещу тях отдавна са на други.

Една от медиите в страната – „Ла Насион“, написа в сряда, че Диего си е отишъл с реални около 75 000 долара в сметката. И това оставя на близките си. Като дори къщата, в която живееше в края на дните си, не е на негово име. Други обаче твърдят, че е имал милиони.

Тепърва ще бъдат уточнявани финансите на Диего, защото се оказва, че срещу него са заведени (и някои спечелени) на 60 дела за неизпълнени ангажименти, неизплатени издръжки, непогасявани заеми и т.н.

Начинът на живот на Марадона от години бе обект на множество спекулации и слухове, като единствен адвокатът Матиас Морла знае точно колко и откъде е получавал като приходи, както и колко са били разходите. А неговата фигура е оспорвана от семейството днес като този, който трябва да раздели наследството.

Затова и повечето от хората във фамилията се обръщат към свои юристи, за да влязат в тази сложна подялба. Очаква се поне 10 различни адвокати да работят по случая.

Знае се, че Диего има пет признати деца, но вчера „Кларин“ написа, че вероятно са поне 8, като две в Испания и едно в Аржентина вече са заявили пред съдебните власти в родината му искове за признаване. Естествено, това се случва след кончината на таткото.

Изобщо още не са влезли в уравнението двете деца в Куба, за които се твърди, че отново са негови.

Дъщерите Далма, Джанина и Джара са се заели с това да организират и съберат роднините. Синът Диего Марадона-младши, който живее в Неапол, също е пристигнал в Буенос Айрес.

Според Морла в последното десетилетие Марадона най-после е подредил нещата в счетоводството си, като само от Арабския свят се предполага, че е получавал достатъчно пари, за да погасява всичките си задължения.

Той бе редовен гост на местни шейхове за откривания на стадиони и спортни академии, а през 2015-а посрещна Нова година със седмица в 7-звезден хотел в Абу Даби, като сметката от 330 000 долара за луксозния му апартамент бе изцяло поета от местното кралско семейство. „Човек с широки пръсти, голямо сърце и никога не се научил да пресмята какво харчи и какво получава“, заключава „Кларин“, като пише, че именно това прави хаосът около наследството му пълен.

 

Вижте още

ДЗЕН градина на покрива, София – Landscape design studio

Григор Димитров си има нова приятелка

Заподозряха „Амазон“, че шпионира собствения си персонал

Напишете коментар