Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Кубрат Пулев ще получи между 3,5 и 4 млн. евро след мача срещу Джошуа

Кубрат Пулев може да очаква между 3.5 и 4 милиона евро след мача срещу Антъни Джошуа, изчислиха специализираните медии във Великобритания. Официална информация за хонорарите и очакваните приходи на двамата боксьори още няма.

След полунощ в събота наше време британският шампион нокаутира българския претендент в деветия рунд, след като преди това три пъти го пращаше в нокдаун.

Според изчисленията, за загубилия боксьор се очаква твърдата сума да е 3 милиона британски лири. Толкова бе фиксирана тя и за оригиналния двубой през юни, който бе отложен заради пандемията.

Джошуа ще получи 10 милиона лири от гарантираните пари. Ей Джей взе близо 50 милиона долара само от реванша си срещу Анди Руис миналия декември в Саудитска Арабия.

Към тези суми за двамата ще се прибавят проценти от това, което е влязло в касата на „Скай Спортс“ и платформата DAZN от платените от феновете абонаменти за гледане на двубоя.

Въпреки че все още се чакат точните метрики за интереса, предполага се, че Пулев ще вземе максимум половин милион лири от този източник на приходи (между 200 и 500 хиляди паунда).

Така сумата, която българинът е заработил с година подготовка и боя в събота срещу неделя, може би ще му донесе между 3.5 и 4 милиона евро.

Преди 6 месеца, когато мачът бе насрочен за първата си дата, българският боксьор обяви, че ще дари половината от парите за болници и медицински служители, които се борят на първа линия с пандемията.

Самият той е минал през заразата Covid-19 в подготовката си за мача, но не го обяви до неделя, когато срещата вече бе минала.

Вижте още

Млади предприемачи ще бъдат подкрепени с нисколихвени кредити

admin

Откриха първата инсталация за рециклиране на стъкло по цвят у нас

admin

Създават мозъчен имплант, който да разгадава човешките мисли

Напишете коментар