Invest Build Media
Без категория

Банката може да откаже кредит при неплатена сметка към мобилен оператор

Банката може да откаже кредит при неплатена сметка към мобилен оператор. Това се случва, ако към стандартната сметка изплащате и телефон на лизинг, това се вписва на ваше име в Централния кредитен регистър /ЦКР/.

Забавянето е видимо за банковите служители, обяснява кредитният консултант Ива Ангелова. Обичайните неплатени или просрочени сметки – за телефон, ток или вода, не се виждат в ЦКР и ако има отказ за кредитиране, най-вероятно причината е друга. Тя може да бъде недостатъчен доход за исканата сума – вноската по кредит не трябва да бъде повече от 40-50% от месечния доход,

или вече е налична лоша кредитна история.

Липсата на редовно внасяни от работодателя осигуровки също е лош сигнал, защото банкерите правят асоциация, че щом шефът не внася регулярно осигуровките ни, е много вероятно да не плаща и трудовото възнаграждение навреме.

Друг вариант да не бъдете одобрен за банков заем е сферата, в която работите, да е рискова за банката – заети в туризма или ресторантьорството. Пречка за по-голям кредит е и липсата на шест месеца стаж при текущия работодател по трудов договор.

Източник: Монитор

Вижте още

Посланик: 300 хиляди руснаци имат имоти в България

ivan

Медицински университет – Пловдив – RT Consult

Еднофамилна сграда – София – „Миодизайн“

Напишете коментар