Invest Build Media
Имоти и строителство

Ремонтът на Аспаруховия мост във Варна продължава през пролетта

Следващият етап от ремонта на Аспаруховия мост във Варна ще започне през пролетта на следващата година, съобщи кметът Иван Портних.

Той уточни, че е бил направен анализ, който е показал, че продължаването на ремонта през есента с хипотезата за лошо време през зимата не е най-удачният, защото ще се наложи да се спре ремонтът без да е завършил.

Кметът каза още, че една от амбициите на общината е да бъде създаден музей на открито в Аспаруховия парк по протежение на т.нар. Аспарухов вал, като целта е да се популяризира културно-историческото наследство на Варна.

Кметът допълни, че при изграждането на охранителните канали в „Аспарухово“ са открити няколко стари колони. Общината ще фининсира през следващата година разкопки по протежението на Аспаруховия вал.

Портних обясни, че през следващата година предстоят много сериозни инвестиции в район „Аспарухово“ в пътна инфраструктура и парковата среда. Също през 2017 година ще започне и изграждането на рибарското пристанище в района, а успоредно с него – и на атракционно рибарско селище.

Вижте още

Цените на панелките стават все по-ниски заради бума на ново строителство

leni

МРРБ ще изхарчи 15,5 млн. лв. повече за укрепване на свлачища през 2018 г.

ivan

Жители от софийски квартал на протест срещу строеж на частно училище

leni

Напишете коментар