Invest Build Media
Строителство

Ремонтът на Аспаруховия мост във Варна продължава през пролетта

Следващият етап от ремонта на Аспаруховия мост във Варна ще започне през пролетта на следващата година, съобщи кметът Иван Портних.

Той уточни, че е бил направен анализ, който е показал, че продължаването на ремонта през есента с хипотезата за лошо време през зимата не е най-удачният, защото ще се наложи да се спре ремонтът без да е завършил.

Кметът каза още, че една от амбициите на общината е да бъде създаден музей на открито в Аспаруховия парк по протежение на т.нар. Аспарухов вал, като целта е да се популяризира културно-историческото наследство на Варна.

Кметът допълни, че при изграждането на охранителните канали в „Аспарухово“ са открити няколко стари колони. Общината ще фининсира през следващата година разкопки по протежението на Аспаруховия вал.

Портних обясни, че през следващата година предстоят много сериозни инвестиции в район „Аспарухово“ в пътна инфраструктура и парковата среда. Също през 2017 година ще започне и изграждането на рибарското пристанище в района, а успоредно с него – и на атракционно рибарско селище.

Вижте още

Регионалният министър: Налага се съкращаване на срока за строежа на тунел Железница

ivan

Няма да има строеж в междублоково пространство в столичния кв. ”Гоце Делчев”

ivan

АПИ: Ще ремонтираме пътищата сериозно след края на март

admin

Напишете коментар