Invest Build Media
Туризъм и Екология

БТПП организира изложение „Доверете се на българското“ в ЦУМ

От 1 до 8 октомври в ЦУМ отваря врати поредното търговско изложение „Доверете се на българското“.

Дали в мола, в хипермаркета или на пазара повечето от българските потребители търсят българското производство. Храната, обувките и облеклото са стоките, за които не биха направили компромис:

Вече нищо не е ясно като качество. За всички предпочитам да купувам българско, не само за децата. Понякога попадам на неща, които имат много добро качество, друг път има случаи, в които веднага нещо се разваля – споделя потребител на бълагсрки стоки.

Председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов се обяви против това, българските стоки да имат свое запазено място в големите търговски вериги. В интервю за БНР обаче той посочи, че българските производители не трябва да се отказват да се борят за присъствието си по щандовете на хипермаркетите, защото това ще им отвори по-големи възможности:

„Веригите са известни по цял свят с това, че натискат много цените на производителите надолу, но те имат и тази роля в обществото, че приучават липсата на предприемачески умения. Може десетки примери да се дадат от български производители, които благодарение на влизането във веригите, получават един асфалтиран път и за много други пазари и в Европейския съюз, и в други страни.“

Председателят на палатата призова и за по-стриктен граничен контрол върху вносните стоки като защита срещу нелоялната конкуренция, която търпи българското производство.

Вижте още

С 19% нараснали посещенията на туристи у нас през 2017 г.

ivan

Германия отменя забраната за пътуване до турски курорти

viktoria

Пловдив Туризъм попадна в топ 7 на най-добрите туристически организации в света

ivan

Напишете коментар