Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Ръст на картовите транзакции в света

Продължаващо намаляване на плащанията в брой, съчетано с усилено издаване на карти и по-широко използване на безконтактни технологии предвижда доклад на агенция Retail Banking Research (RBR) “Глобални данни и прогнози за платежните карти до 2025 г.”.

През 2019 г. картовите транзакции възлизат на 35 трилиона долара, което е увеличение с 13% спрямо предходната година. Най-големият пазар е Китай, на който се пада почти половината от общия обем.

Благоприятен ефект на инициативите за финансово приобщаване в развиващите се пазари
Секторът в развиващите се икономики расте бързо, на фона на усиленото издаване на карти. По-специално се открояват Нигерия, Египет и Виетнам, но мерките за финансово приобщаване на населението в редица държави водят до нарастване на броя на дебитните карти и обхващане на все повече хора в банковата система.

Отражение дават и други фактори. В Казахстан например, където употребата на карти се е удвоила, се наблюдава значителен ръст в онлайн пазаруването. На електронната търговия там се падат впечатляващите 69% от общия обем картови разплащания, в сравнение с едва 19% в световен мащаб.

Вижте още

Звезди на Манчестър Юнайтед разширяват своя верига от заведения

admin

Банки и имоти: Получете отговорите на всички въпроси, които ви вълнуват

leni

Гардиън: Захарно лоби плащало на влиятелни учени за невярна информация

admin

Напишете коментар