Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Фрапорт инвестира 12 млн. лв. в инфраструктурата на летище Бургас

Операторът на летище Бургас „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ стартира мащабни инфраструктурни проекти за реконструкция и рехабилитация на пътеки за рулиране на летище Бургас, информира компанията.

Ще бъде извършена пълна рехабилитация на 3 500 кв.м. участък от пътека за рулиране „H“, пълна рехабилитация на пътека за рулиране „А“, както и зоната до предварителен старт на пистата. Ще завърши и подмяната на системата за управление и контрол на светотехниката на летище Бургас и оборудването на светлинните подходи.

Общата стойност на инвестицията на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД в посочените проекти е над 12 милиона лева.

Строителните дейности ще се извършват от края на месец октомври 2016, като заради ремонта в близост до пистите, летище Бургас ще бъде затворено от 31 октомври 2016 г. до 30 декември 2016 г. включително.

На бургаското летище вече започнаха подготвителните дейности по проекта, които могат да се изпълняват без да оказват влияние на нормалната работа на летището. В момента се работи по светлинните подходи, системата за управление и контрол на светотехниката и се прави подготовка за започването на строителните работи по двете пътеки за рулиране.

Пътеките за рулиране „А“ и „H“ са най-дългите и най-използваните пътеки за рулиране на летище Бургас, и изпълнението на проектите е от ключово значение за работата на летището.

Договорът за реконструкцията на пътека „А“ бе сключен с Консорциум „Енергопроект-Аз Инженеринг“ още през ноември 2015 г.

Проектите стартираха през 2015 г. с изготвянето на предпроектни проучвания от германската Spiekermann GmbH Consulting Engineers, която е опитен консултант в тази сфера.

С цел изпълнението на проектите да окаже минимално влияние върху въздушния трафик от и до Бургас и да не засегне летния туристически сезон, те ще бъдат осъществени във възможно най-удобния за клиентите на летището период на годината, позволяващ спазване на технологичните изисквания.

Времето, в което летището ще бъде ограничено за полети ще бъде използвано също и за извършването на редица дейности, чието осъществяване е невъзможно в условията на активна работа на летище.

burgas-airport-01 burgas-airport-02

Вижте още

Чуждите инвестиции в България надхвърлят 29 млрд. евро за последните десет години

ivan

Google инвестира над 10 млрд. долара в офиси в САЩ

leni

Инерком обжалва забраната да купи ЧЕЗ

ivan

Напишете коментар