Invest Build Media
Имоти и строителство

Премиер и спортен министър откриха реновираната зала „София“

Премиерът Бойко Борисов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев откриха реновираната зала „София“. Реконструкцията на съоръжението е на обща стойност 1 810 439,18 лв.

“Всеки, който знае как изглеждаше зала „София“ преди, сега може да направи разликата. Пожелаваме много успехи на тенисисти, гимнастици, бадминтонисти, боксьори, които ще използват залата“, заяви премиерът Борисов и допълни, че в момента се работи усилено по ремонта на зала „Фестивална“, както и по изграждането на новата зала в Бургас.

Министър Кралев обяви, че усилията на правителството за реконструиране на спортните зали ще продължат. „Горд съм с ремонта на зала „София“, който Национална спортна база направи със собствени средства. Нашият ангажимент е не само да строим нови зали, но и да ремонтираме съществуващите. До момента сме направили пълен ремонт на залата по борба в Русе, частичен ремонт на залата за волейбол в Добрич, извършваме ремонт и на зала „Владислав“ във Варна“, заяви Кралев.

Обновената зала „София” разполага с общо 560 седящи места, от които 36 са обособени във ВИП зона. Размерът на игралното поле е 37/35 м. Реконструирането на залата включва цялостен вътрешен ремонт и подмяна на спортните съоръжения. След санирането и изпълнението на дейностите по енергийна ефективност за годишната поддръжка на залата ще са необходими близо 35% по-малко разходи. В залата е подменена спортната настилка с най-модерната такава с hard core покритие, която отговаря на стандарта на ATP турнирите. Подменени са седалките в цялата зала.

Залата ще се използва за тренировки по предварително утвърден график от Българска федерация по тенис и Българска федерация по бадминтон, а за състезания и от Българска федерация по бокс, Българска федерация по художествена гимнастика и Българска федерация по фехтовка. Съоръжението е подходящо и за всички бойни спортове.

zala-sofia-remontirana-01 zala-sofia-remontirana-02 zala-sofia-remontirana-03 zala-sofia-remontirana-04

Вижте още

Кметът Фандъкова: Метрото е знаков проект, изпълнението му продължава

ivan

До края на 2020 г. ще се изгради голяма част от скоростния път между София и Видин

ivan

Парламентът прие окончателно промените в ЗУТ

admin

Напишете коментар