Invest Build Media
Архитектура и Дизайн

Сградата без нито един ъгъл или “Музеят на бъдещето” в Дубай

Музеят на бъдещето в Дубай приканва посетителите да „надникнат“ в 2071г.

Най-новият музей в елитния квартал на столицата на ОАЕ, Музеят на бъдещето, е част от новите туристически атракции на емирството. Разположен е в необичайна архитектурна конструкция от стомана и стъкло със сребрист цвят и елипсовидна форма, която прави сградата единствената в света без нито един ъгъл.

Крайпътните знаци описват музея, разположен близо до най-високата сграда в света Бурж Халифа, като „най-красивата сграда на Земята“.

Музеят на бъдещето е украсен с арабска калиграфия с цитати от владетеля на Дубай и министър-председателя на Обединените арабски емирства Мохамед бин Рашид ал Мактум.

Шейхът е един от главните ръководители на новата мисия на Емирствата, която има за цел да намали енергийната зависимост на страната. Те искат да привлекат технологични, финансови и други компании в Дубай, за да им помогнат да направят това.

Музеят е висок 77 метра и обхваща 30 000 квадратни метра, съчетава в себе си три елемента – зеленина, структура и въздух.

Неговата задача е да предлага пространство за иновативна и футуристична идеология, услуги и продукти.

Самата сграда е класирана от престижното списание National Geographic като един от 14-те най-красиви музея в света, а проектът е на архитекта Шон Кила. Като част от бъдещите си цели сградата е самоиздържаща се, захранвана от 4000 мегавата слънчева енергия от станции, свързани със самата сграда.

Вижте още

Архитекти от Пловдив проектират луксозен хотел в Дубай

ivan

Как да създадем перфектната веранда? (СНИМКИ)

leni

Дом в Санта Барбара, Калифорния (СНИМКА)

Напишете коментар