Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Вижте колата с най-скъпа поддръжка в света

Фантастичният суперавтомобил Mercedes-AMG One впечатли не само със своите характеристики и цена, но и с разходите за поддръжка. Цените на регулярното обслужване в сервиз на марката са просто шокиращи.

Например след 50 хиляди километра пробег в Mercedes-AMG One е необходимо изцяло да се сервизира трансмисията и да се сменят редица части в нея. Този ремонт ще струва на собственика цели 850 хиляди евро, тоест като две Ferrari-та 812 Superfast или Lamborghini Aventador.

Любопитното е, че за нито един модел в цялата автомобилна история не е трябвало да се плаща една трета от цената на колата за обслужване. Дори Bugatti Chiron и Veyron са по-евтини за поддръжка.

И още нещо интересно. Маслото в 1.6-литровия двигател с вътрешно горене на Mercedes-AMG One, който е оборудван с турбокомпресор трябва да се сменя на всеки 5000 км.

Цената на процедурата не е посочена, но явно и тя ще бъде изключително висока, защото самото достигане до пробката за масло става след разглобяване на редица детайли. Гумите и керамичните спирачки също са скъпи едни от най-скъпите консумативи.

Вижте още

България е втора в Евросъюза по жени на ръководни длъжности

ivan

538 бг предприятия ще бъдат подпомогнати от ББР заради COVID-кризата

Ще има общи правила за онлайн регистрация на дружествата в Евросъюза

ivan

Напишете коментар