Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Вижте колата с най-скъпа поддръжка в света

Фантастичният суперавтомобил Mercedes-AMG One впечатли не само със своите характеристики и цена, но и с разходите за поддръжка. Цените на регулярното обслужване в сервиз на марката са просто шокиращи.

Например след 50 хиляди километра пробег в Mercedes-AMG One е необходимо изцяло да се сервизира трансмисията и да се сменят редица части в нея. Този ремонт ще струва на собственика цели 850 хиляди евро, тоест като две Ferrari-та 812 Superfast или Lamborghini Aventador.

Любопитното е, че за нито един модел в цялата автомобилна история не е трябвало да се плаща една трета от цената на колата за обслужване. Дори Bugatti Chiron и Veyron са по-евтини за поддръжка.

И още нещо интересно. Маслото в 1.6-литровия двигател с вътрешно горене на Mercedes-AMG One, който е оборудван с турбокомпресор трябва да се сменя на всеки 5000 км.

Цената на процедурата не е посочена, но явно и тя ще бъде изключително висока, защото самото достигане до пробката за масло става след разглобяване на редица детайли. Гумите и керамичните спирачки също са скъпи едни от най-скъпите консумативи.

Вижте още

Най-предпочитаните места за луксозните жилища на богатите

leni

Саудитска Арабия планира фантастичен нов град за над 300 млрд. долара

Имате 28 млн. долара? Купете си имение на Доналд Тръмп на Карибите

ivan

Напишете коментар