Invest Build Media
Туризъм и Екология

Министър Проданов взе участие във винените турове и във фестивала на лавандулата в Чирпан

Да запознаем международните си партньори  с възможностите за туризъм и да представим  интегрирани продукти, това е целта на второто издание на Международния туристически и икономически форум, организиран от Община Чирпан и Регионалната асоциация на общините „Тракия“, каза при откриването кметът Ивайло Крачолов, който подчерта че с общи усилия  на местната и на държавната власт и туристическия сектор могат да се получат очакваните резултати.

Във форума участват кметовете на общините – членки на Асоциацията, посланиците на Индия, Сърбия, Израел, Босна и Херцеговина, Виетнам, Турция и др., представители на ТПП и на чуждестранни браншови организации, Тракийският и Югозападния университети и др. Това съобщават от Министерство на туризма.

„Общините, бизнесът и държавата да работят в една посока, това е  ключът за  развитието на туризма. Министерството на туризма  подкрепя  такива  общини като Чирпан, които целеустремено работят  за успешната политика. С моя екип сме подготвили няколко законодателни инициативи, които да са в подкрепа на общата ни цел“, каза министърът на туризма Христо Проданов, който се присъедини към международното събитие във втория панел, когато презентация направиха чуждестранните гости.

Идеята му ваучерите за храна да важат и за почивка на работещите и да се даде правото на хората да избират за каква цел да ги използват, бе приета с одобрение. За да стане работеща трябва да се приеме и от народните представители, поясни още министърът.

По думите на кмета Крачолов предстоят общи инициативи със сръбските общини Ниш и Пантелеймон, с италианските партньори от Борго Верчели и с  браншови организации от Израел, Турция и Беларус.

„Целта ни е да сме полезни с такива форуми, които да са платформа за инициативи и общините ни да привличат нови почитатели“, каза още той.

Поздравявам кмета на Чирпан за днешното събитие, което е в основата за икономическо развитие на общината и е знак за уважение и подкрепа за усилията на ръководството в търсенето на нови възможности“, подчерта председателят на РАО „Тракия“ Стефан Радев, кмет на Сливен.

„Вярвам, че този изключително важен форум е предпоставка за инвестиционни намерения, полезни партньорства и нови работни места с оглед за икономически проекти“, приветства участниците във форума зам. областният управител арх. Банко Банов.

Плакети  за принос за развитието на туризма  връчи кметът на община Чирпан на посланиците, на министъра на туризма, на браншовите камари и на кметовете на италианските и сръбските общини.

Гостите участваха във винени турове в известните винарни на региона, включиха  се в ритуалната първа жътва на лавандулата и ще участват в шествието на Международния фестивал на лавандулата в 19 часа.

Вижте още

Курортите ни са сред водещите дестинации за руските туристи

admin

Повечето чуждестранните сезонни работници у нас са от Украйна

ivan

Снимки, които показват защо Япония е толкова невероятна и различна страна

leni

Напишете коментар