Invest Build Media
Имоти и строителство

Строителните дейности по бул. „Черни връх” се извършват в график

Строителните дейности по бул. „Черни връх” се извършват в график. Това установи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверката си на обекта днес. „Булевард „Черни връх” е основно трасе в града и разширението му е изключително важно. В същото време това е един тежък строителен обект, на които се изгражда канализация, водопровод, измества се цялата подземна инфраструктура. Затова и съм благодарна на хората, които проявяват търпение и разбиране” каза столичния кмет след проверката. Изграждането на участъка от бул.„Тодор Каблешков” до ул. „Арарат” е в напреднал етап, допълни още кметът Фандъкова и припомни, че преди дни беше пуснато движението в отсечката на бул. „Черни връх” от „Тодор Каблешков” до ул. „Джон Атанасов”. В същия участък предстои полагане на последния износващ пласт асфалт. В началото на ноември ще бъде възстановено и движението в отсечката между ул. „Джон Атанасов” и ул. „Арарат”, а строителството на булеварда трябва да приключи в края на декември.

„За мен е важно строителите да работят активно, за да можем да възстановяваме движението, но в същото време да спазват технологията и да гарантират качеството на обекта”.

Ако времето не позволява , полагането на последния пласт асфалт да се извърши през пролетта, за да не се компрометира качеството на строителните дейности, поиска още кметът.

След реконструкцията булевардът ще има по две ленти в посока и отделни платна за ляв завой. По време на ремонтните дейности се изпълнява нова подземна инфраструктура – канализация и водопровод, подменят се и се изместват мрежи на БТК, ЧЕЗ и улично осветление. Изграждат се тротоари и осветление.

В график се движат и строителните работи на ул. „Козлодуй” и ул. „Богатица”. Строителните дейности на ,ул. „Козлодуй” предстои да приключат в средата на ноември, а на ул. „Богатица” в края на годината.

fandykova-bulevard-cherni-vryh-02

fandykova-bulevard-cherni-vryh-03

Вижте още

Бързат с ремонта на пътя Асеновград-Пловдив

ivan

Китайци пак потвърждават сериозен интерес към строежа на тунел под Шипка

ivan

АПИ: Ще ремонтираме пътищата сериозно след края на март

admin

Напишете коментар