Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Бизнес и Инвестиции

Празнуване на една година от загубата: Обединеното кралство подготвя мемориал за кралица Елизабет II

В преддверието на първата година след смъртта на кралица Елизабет II, която напусна този свят на възраст от 96 години през миналия септември, Обединеното Кралство започва процеса на избиране на подходящо място и изработване на проект за мемориал в чест на нейната незабравима уважавана личност.

Този ден, когато светът се прости с кралица Елизабет II, е изключително значим, тъй като също тогава нейният син, принц Чарлз, стъпи на трона като крал. Въпреки, че е печален ден, поводът за промяната бе отбелязан в тясния семеен кръг. Крал Чарлз III и кралица Камила се намират в замъка Балморал в Шотландия, мястото, където Елизабет II издъхна. Планира се там да бъдат събрани заедно с децата и внуците си на 8 септември.

Обединеното Кралство има в плановете си да почете паметта на кралица Елизабет II чрез създаване на мемориал. В тази свръхважна инициатива правителството и дворецът са формирали специален комитет, който трябва да разработи предложения за мемориала и националната възпоменателна програма. Желанието на властите е този паметник да бъде открит през 2026 година, точно по случай стогодишнината от рождението на кралица Елизабет II.

Председател на комитета е бившият личен секретар на кралицата, господин Робин Янрин, а сред членовете на този новоразгледания орган ще бъдат високопоставени представители на кралското семейство, политици и експерти. Разработените предложения ще бъдат представени на крал Чарлз III и на министър-председателя Риши Сунак. Един от вариантите за местоположение на мемориала, който се обсъжда, е лондонският площад „Трафалгар“. Публикувано социологическо изследване преди дни подчерта, че около 62% от британците подкрепят монархията, докато приблизително 21% желаят държавният глава да се избира чрез пряко гласуване.

Вижте още

Как да превърнем климатика в красив елемент от интериорния дизайн?

leni

Поставяме приоритет на инвестициите, търговията, иновациите и науката с Япония

ivan

Маргарита Генчева: Чрез законодателна инициатива ще облекчим трудното ежедневие на хората с увреждания

Напишете коментар