Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Бизнес и Инвестиции Имоти и строителство

Район Триадица: Преобразяване и обновление на инфраструктурата

В района продължава активната работа по ремонтите на тротоари и пътни настилки. Един от ключовите проекти, който вече постига напредък, е ремонтът на тротоарната настилка на улица „Бадемова гора“ в участъка между булевард „Гоце Делчев“ и улица „Хайдушка гора“. Този проект е на път да бъде завършен в близко бъдеще.

Работни екипи активно подобряват състоянието на тротоара на улица „Метличина поляна“ от улица „Твърдишки проход“ до улица „Бадемова гора“. Също така, забележим напредък се отбелязва и при ремонта на пътната и тротоарната настилка на улица „Дедеагач“ в участъка между булевард „П.Ю. Тодоров“ и улица „Мила родина“.

Районната администрация реагира бързо на сигнали за проблеми в района, свързани със свличането на алея до улица „Тодор Джабаров“. Представители на строителната фирма, инвеститора, надзора и собственика на имота присъстваха на мястото. След реакция от страна на района, беше възстановено електроподаването на съседните блокове, и беше потвърдено, че всички останали съоръжения на комуналните дружества не бяха засегнати. Настоящата интервенция включва аварийни мерки за укрепване, наложени от Регионалната дирекция по горите, мисленето, че независимо от размера на голямата буква и наличните паркоместа.

Допълнително, се радвахме да научим, че комбинираното спортно игрище до блокове 97 и 98 в квартал „Стрелбище“ вече е отворено за всички, които искат да се занимават със спорт. Там беше завършена и изкуствената инсталация, засяда бяха подредени удобни седалки. Този терен е на разположение за използване не само за местните спортуващи, но и за жителите на района.

Кметът на район „Триадица“ Димитър Божилов и заместник-кметът Руслан Баждеков присъстваха на церемонията по откриването на „Алеята на книгата“. Събитието се проведе в литературния кът при НДК. В приветственото си слово кметът на района подчерта важността на книгите за образованието на хората.

Директорите на детски градини и училища се събраха по инициатива на районния кмет в 73 СУ „Владислав Граматик“, където бе монтирана фотоволтаична система. Кметът Божилов обяви, че този проект представлява успешен пример за икономии и в същото време има положителен природосъобразен ефект. Кметът на район „Триадица“ призова всеки директор, който е заинтересован, да разгледа възможността за монтаж на фотоволтаични системи в сградите на техните учебни заведения. Директорът на 73 СУ „Владислав Граматик“ Иван Петков потвърди, че вече има значително по-ниски сметки за електроенергия в училището.

Въвеждането на нова, модерна дограма на прозорците на Народното читалище „Иван Николаевич Денкоглу – 1867 г.“ също беше част от поддръжката на инфраструктурата в района. Тази иновация се очаква да допринесе за икономии на топлинна енергия през зимния сезон, като същевременно се подчертава важността на читалището като културен и образователен център в района.

На друг фронт, районната администрация реагира спешно на сигнал за състоянието на детската люлка зад блок 256 в квартал „Гоце Делчев“. Нови балки и люлки са в процес на монтаж и ще бъдат готови за ползване следващата седмица.

Район „Триадица“ продължава да подобрява инфраструктурата и обществените пространства, за да осигури по-добри условия за живот и дейност за своите граждани.

Вижте още

Гений спечели $3 млн. награда от фондацията на Марк Закърбърг

Имението на Майкъл Джексън „поевтиня“ до 67 млн. долара

ivan

Младите трудно намират работа въпреки рекордната заетост в Евросъюза

ivan

Напишете коментар