Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Бизнес и Инвестиции Имоти и строителство

Иновации по пътя Русе-Бяла: Монтират разделителни колчета

Започна монтирането на разделителни колчета по пътя Русе-Бяла. Отсечката е едно от най-опасните пътни трасета в България, на челни позиции по брой катастрофи и жертви. Колчетата подобно на тези в Кресненското дефиле се очаква да намалят катастрофите и да спрат нарушителите на правилата за движение.

„От Русе до Бяла тези колчета ще бъдат поставени на 4 участъка – тези, които имат втора лента за изпреварване в посока изкачване”, заяви пред Нова телевизия Стамен Савов, директор на Областното пътно управление в Русе.

Анализите показали, че в тези участъци най-много шофьорите си позволявали да нарушават непрекъснатата линия и да изпреварват, имало дори и тройни изпреварвания.

„Пътните инциденти са с тежки последствия, защото обикновено става въпрос за челни удари”, обясни Савов.

Планира се до края на октомври да бъдат поставени колчетата. Докато това се прави, ще има временна организация на движение.

Ремонтът ще струва около 50 000 лева, обясни Савов. В цената освен колчетата е включена и маркировката.

От Агенция „Пътна инфраструктура” обявиха още, че днес започва и монтирането на колчета на още 10 отсечки от Бяла до Велико Търново, както и в Прохода на републиката от страната на Област Велико Търново.

Вижте още

Стари участъци на магистрали може да бъдат затворени след 3-4 години заради опасни мостове

ivan

Вижте уникални снимки от строителството на метрото в Париж от края на 18 век

Съдът ще решава съдбата на търга за въвеждане на тол-системата

ivan

Напишете коментар