Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Летище София инвестира в технологични иновации за по-добра безопасност

СОФ Кънект, операторът на летище София, обяви ново стратегическо сътрудничество с Leidos, водеща компания в областта на науката и технологиите и част от престижния списък на Fortune 500. Тази инициатива включва внедряването на иновативни надстройки на съществуващите системи за проверка на регистрирания багаж на летището.

Тази нова инфраструктурна интеграция е насочена към съответствие с последните европейски разпоредби и подчертава ангажимента на летището към безопасността на пътниците и ефективното функциониране на операциите.

Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект, сподели своето удовлетворение от партньорството с международния лидер Leidos и подчерта важността на инсталирането на новите системи за подобряване на пътуванията на пътниците чрез по-бързи и безпроблемни процеси на летището. Това сътрудничество представлява стратегическа стъпка към модернизирането на летище София и гарантира, че те ще поддържат най-високите стандарти за сигурност.

Leidos ще инсталира три съвременни системи за откриване на експлозиви (EDS), които са сертифицирани съгласно Стандарт 3 на ЕС MV:3D. Всяка от тях е оборудвана с висока точност и нисък брой фалшиви аларми, осигурявайки най-високо ниво на откриване на заплахи. Освен това, Leidos ще инсталира две нови рентгенови системи като част от обновлението. Допълнително, компанията ще осигури обслужване на системите в продължение на 10 години, гарантирайки непрекъсната и надеждна работа.

Инсталирането на новите системи се очаква да приключи до второто тримесечие на 2024 година, преди началото на активния летен сезон. Този широкомащабен проект отразява ангажимента на летище София към по-ефективното обслужване на пътниците и отговаря на нарастващите изисквания за сигурност във въздушния транспорт.

Вижте още

Защита от сърдечни жеги: Инициатива предпазва посетителите на Столичния зоопарк

Турската валута падна до ново дъно

Дават до 50 хил. лева на малки и средни предприятия за излизане на фондовата борса

ivan

Напишете коментар