Invest Build Media
Туризъм и Екология

Светва коледната елха в Пловдив на 1 декември

На 1 декември от 17:30 часа светлините на Коледната елха пред сградата на община Пловдив ще засияят, съпроводени от концерт на Биг Бенд Пловдив, диригиран от Николай Гешев, който ще стартира в 16:00 часа.

Това е първото от множеството събития, които Община Пловдив организира през декември, по случай предстоящите Коледно-новогодишни празници.

Програмата през целия месец е наситена с разнообразни събития, с участието на всички културни институции в града.

Светлините на Коледната елха, които ще бъдат запалени от кмета на Пловдив Костадин Димитров в 17:30 часа, ще бъдат придружени от поздрав към гражданите. Малчуганите от Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ и 7-годишната Катерина Кънева от Арт Войс Център с музикален педагог Руми Иванова ще бъдат помощници и част от празничния концерт.

Финалът на събитието в петък ще бъде озарен от празнични фойерверки. Високата елха, изработена от единствения производител на елхи на Балканите в град Раковски, с височина 13 метра и над 4 000 зелени клончета, отново ще впечатли с внушителния си вид. Теглото й е около 1 тон, а с украсата – 1.5 тона. За тази година са подменени части от светлинната и декоративната украса на елхата.

Вижте още

Авиокомпаниите търсят начини за стимулиране на пътуванията

leni

През септември ще огласят нови процедури за плажовете

admin

България ще се рекламира като дестинация за голф туризъм

Напишете коментар