Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Фондация ‘За Нашите Деца’ представя хъб за ранно детско развитие

В село Войводиново, част от община „Марица“, Фондация „За Нашите Деца“ откри консултативен хъб за ранно детско развитие. Този проект е възможен благодарение на подкрепата на доброволци, участващи в Глобалното предизвикателство на международната мрежа The Human Safety Net и представлява първия от общо девет подобни хъбове в областите на София и Пловдив, обяви Стела Александрова, мениджър във фондацията, за БТА.

Конкретните дейности в хъба са част от широкомащабния проект „Холистична подкрепа за ранно детско развитие“ на фондация „За Нашите Деца“. Този проект цели внедряване на холистичен модел за ранно детско развитие в 11 общини, сред които София, Елин Пелин, Костинброд, Пловдив, „Марица“, „Родопи“, Асеновград, Куклен, Перущица, Раковски и Стамболийски.

Консултативният хъб във Войводиново предоставя безплатен достъп до интегрирани услуги за деца до 6 години от община „Марица“. Тук също така децата и техните семейства могат да получат подкрепа от специалисти като логопеди, рехабилитатори, психолози и експерти в ранното детско развитие. Инициативата е насочена към сътрудничество със здравни и образователни институции с цел максимална подкрепа за децата и техните семейства, с цел разкриване на техния пълен потенциал, отбеляза Александрова.

Проектът на фондацията е планиран да приключи през 2025 г. След завършването му, целта е този консултативен хъб да продължи да бъде място, където децата ще получават необходимата подкрепа от специалистите.

Вижте още

На опашката на Евросъюза сме по спазване на основни трудови права

ivan

За нормален живот на човек от четиричленно домакинство са необходими 581,31 лв.

ivan

Нов скок в цената на застраховката Гражданска отговорност

ivan

Напишете коментар