Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Имоти и строителство

Най-скъпият магазин в София: 14 500 лв. за кв. метър на „Витошка“

Софийският градски съд отмени търг за най-скъпия търговски имот в България. Това е магазин на голяма търговска верига за мъжки модни облекла, разположен на булевард „Витоша“ 39 в столицата, с начална цена от впечатляващите 3 261 862 лв. за площ от 224 кв. м, като цената на квадратен метър достига непостиганите до момента в имотния пазар 14 500 лв. или 7 430 евро, съобщава „24 часа“.

Седем кандидата представиха интерес за покупката на този изключително скъп имот, като поне трима от тях бяха сериозни участници, внасяйки задатък от 10% от началната цена, т.е. 326 хиляди лева.

По информация на изданието, три от кандидатите представляват търговски фирми, специализирани в вноса на модни облекла в страната. Въпреки отмяната на търга, намерението за закупуване на помещението вероятно няма да се промени, ако беше състоял.

В статията се подчертава, че в центъра на София квадратният метър струва 2500 евро, а извън центъра средно е 1600 евро. Средната заплата в града е 1130 евро, което означава, че за закупуване на квадратен метър в центъра на града са необходими малко над две средни заплати, според данни от numbeo.com.

Според изследване на консултантската компания „Къшман енд Уейкфийлд“, представлявана от „Фортън“ (Forton), булевард „Витоша“ в София заема 51-во място от 57 в класацията за най-скъпи търговски улици в Европа.

Вижте още

С пълна сила върви строежът на Pulse Fitness в Младост

ivan

Правителството отпусна 27 млн. лв. на общини за инфраструктура

admin

Ремонтират Околовръстния път на Пловдив

Напишете коментар