Invest Build Media
Туризъм и Екология

Локомотив и вагон на цар Борис ІІІ ще пътуват от Варна до Русе на 22 октомври

Парен локомотив и личният вагон за пътуване на Цар Борис III ще бъдат включени в атракционен влак по повод 150 години от откриването на първата жп линия у нас. Специалната композиция ще пътува от Варна до Русе на 22 октомври, като ще спира на гарите на всички общини по маршрута.

Билетите за атракционното пътуване са на символична цена от 0,50 лв. и са в продажба от днес. Те могат да бъдат закупени от гарите Варна, Белослав, Синдел, Провадия, Каспичан, Хитрино, Самуил, Разград, Ветово и Русе. На всяка спирка от маршрута ще има специално посрещане на композицията, а самото пътуване ще продължи малко повече от 7 часа.

БДЖ отбелязва 150-годишнината от построяването на първата железопътна линия у нас Русе – Варна с атракционно пътуване на 22 октомври. Композицията ще тръгне от гарата във Варна, а крайната точка е Музеят на транспорта в Русе, който се помещава в сградата на първата жп гара у нас.

Празничният влак ще бъде теглен от парен локомотив, а в състава му ще бъде и личният вагон на цар Борис III, обясни Таня Кирова от БДЖ.

Пътуването ще започне в 8:15 от гарата във Варна и ще продължи малко повече от 7 часа. Местата в специалната композиция са малко повече от 200.

Самите билети са на символичната сума от 50 стотинки, а продажбата им започва от утре.

Вижте още

От средата на юли Qatar Airways възстановява полетите си до София

leni

Външните граници на ЕС се затварят за 30 дни

leni

Музеят Гугенхайм в Ню Йорк – 7 неща, които не знаете за него

leni

Напишете коментар