Invest Build Media
Туризъм и Екология

ОАЕ откриват посолство в София, а България – в Абу Даби

Султан бен Саид ал Мансури – министър на икономиката на Обединените арабски емирства (ОАЕ)  съобщи след подписването в МС на Споразумение между двете държави за икономическо и техническо сътрудничество, че през 2017 г. ОАЕ ще открият посолство в София. Това ще помогне за по-преките контакти между двете страни, отбеляза министърът на икономиката на ОАЕ.

Министърът на икономиката на България Божидар Лукарски съобщи, че следващата година България ще открие посолство в Абу Даби.

В споразумението се предвижда създаването на смесена икономическа комисия, която ще заседава на всеки две години, информира още министър Лукарски. Той допълни, че българската страна е получила покана за посещение следващата година в ОАЕ на най-високо ниво.

Министърът на икономиката на ОАЕ отбеляза, че посещението на делегацията в България е историческо, защото от дълги години не е имало официална визита от неговата страна, и допълни, че тя отваря нова страница в икономическите отношения между двете държави.

С подписването на това споразумение сътрудничеството между двете страни минава на практически етап и то е нещо като пътна карта за икономическите отношения между двете страни, изтъкна гостът. Той отбеляза, че в рамките визитата е било акцентирано най-вече в областта на инвестициите, индустрията, малкия и средния бизнес, туризма и хранителното подсигуряване. Гражданската авиация е една от най-важните за нас, подчерта министърът на икономиката на ОАЕ.

Той информира, че с премиера Бойко Борисов е била обсъдена възможността за развитието на тези отношения между двете страни.

Важно да се вдигне нивото на посещения на делегации между двете страни на ниво премиери, да има интензивна размяна на посещения на търговски делегации и участия в изложения, изтъкна министърът на икономиката на ОАЕ.

Вижте още

Летният сезон по морето се удължава, отчитат в министерството на туризма

ivan

Министър Ангелкова: Този летен сезон беше най-успешният от 1992 г. насам

admin

Ресторант във водопад – виждали ли сте такова нещо? (ВИДЕО)

leni

Напишете коментар