Invest Build Media
Архитектура и Дизайн Бизнес и Инвестиции

Премахнат светофар: Нова ера за пътната инфраструктура в София

На 5 февруари (понеделник) е предвидено демонтажът на светофара при 41-и км на Южната дъга на II-18 Софийския околовръстен път, който се намира близо до „Технополис“.

Работите ще се извършат в интервала между 10:00 и 16:00 часа, причинявайки ограничено движение в изпреварващата лента в двете посоки. В този период скоростта ще бъде ограничена до 50 км/ч.

Важно е водачите да бъдат внимателни и стриктно да се придържат към пътната сигнализация. Съобщава се за възможни затруднения в движението поради ежедневния интензивен трафик по околовръстния път на столицата и демонтажа на светофарната уредба. Светофарът беше инсталиран преди строежа на пътния възел „Младост“, който стартира през 2019 г. С въвеждането преди около две години на отсечката от Южната дъга между автомагистрала „Тракия“ и квартал „Младост“, стана излишна регулацията на движението чрез светофарна уредба. С демонтажа й ще бъде подобрено движението към АМ „Тракия“, ще се повиши безопасността и пропускателната способност на трасето, ограничавайки предпоставките за пътни инциденти.

На мястото при 41-и км ще бъде инсталирана мантинела, която ще физически раздели двата полоса за движение. Трафикът в посока към квартал „Младост“ ще продължи по стария пътен възел „Младост“.

Агенцията „Пътна инфраструктура“ призовава шофьорите да се движат с повишено внимание, спазвайки въведената организация на движението и ограниченията на скоростта.

Вижте още

Националният музей на Катар, приличащ на експонат от друга планета

leni

Новите наеми на офис площи в България са се сринали с 60%

Агенцията по храните отрича, че животните за месо у нас се тъпчат с антибиотици

ivan

Напишете коментар