Invest Build Media
Туризъм и Екология

Повече от 10 000 артефакта изкопаха в древна гробница в Китай

Китайските учени са открили повече от 10 хиляди артефакта по време на разкопки на древната гробница на управителя на областта Хайхун (територия на днешната източна провинция Цзянси). Археолозите смятат, че откритието ще им позволи да направят значителен брой нови научни открития.

Според местните медии, сред заровените по време на династията Западен Хан (206-25 г. пр.не.) са открити бамбукови и дървени таблички със записки, предмети от злато, сребро и нефрит, бронзови и лакирани кутии, тонове монети. Мащабните разкопки са отнели на археолозите пет години.

Династията Хан е втората императорска династия на Китай, управлявала от 206 година пр.н.е. до 220 година. Периодът на династията Хан е прекъснат за кратко от управлението на Уан Ман (династия Син, 9 – 23 година), което го разделя на две части – Западна Хан (206 година пр.н.е. – 9 година) и Източна Хан (25 -220 година). Продължил четири века, периодът Хан е смятан за златен век в китайската история. И до днес най-голямата етническа група в Китай се нарича хан.

haihunhou-tumb-02

 

Вижте още

Три плажа по Северното Черноморие отиват на концесия

ivan

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен ръст на чуждестранните туристи

ivan

Гърция предлага големи намаления за туристи през септември

admin

Напишете коментар