Invest Build Media
Туризъм и Екология

Ето как България става предпочитана къмпинг дестинация

Все повече хора избират къмпинг като начин за почивка, който ги приближава до природата и гарантира незабравими преживявания. Гост в предаването „Нашият ден“ е Веселин Вълев, създател на „Къмпинг пътеводител 2024“, който споделя своите наблюдения и опит в областта на къмпинг туризма.

България е дом на над 170 къмпинг места, предлагащи европейски стандарти и разнообразие от услуги. Въпреки това, Веселин Вълев ни напомня, че определението за къмпинг може да бъде объркано, особено поради законовите регулации. Въпреки че някои места се наричат „къмпинги“, това не винаги означава, че предлагат възможност за настаняване със собствено оборудване.

Вълев отхвърля мита, че къмпинг е свързан само с морето. Само около 30% от къмпинг местата в България се намират на морски бряг, докато другите са разположени във вътрешността на страната, покрай реки, язовири и в планински райони. Така България предлага разнообразие от дестинации за любителите на приключенията.

„Къмпинг пътеводителят за 2024 година“ представя седем маршрута, четири от които тръгват от София. Това дава възможност на туристите да избират от разнообразие от маршрути, които пресичат множество интересни места в България. Например, маршрутът „Северозапад“ води от София до Видин и предлага възможности за къмпинг в различни уникални места по пътя.

Мелник и Сандански са сред най-развитите региони за къмпинг туризъм. Със своята уникална природа, климат и предлаганите удобства, те привличат не само български, но и чуждестранни туристи. Освен къмпинги, тези райони предлагат и минерални басейни, което е допълнителен атрактивен фактор за посетителите.

Така Веселин Вълев представя България като една от добрите дестинации за къмпинг туризъм в региона.

Вижте още

Светът достигна критичния праг от 1,5 градуса на затопляне

Нов курорт за 1,7 млрд. долара ще строят в Дубай

ivan

Туристически пакети за България се предлагат и от румънски туроператори

leni

Напишете коментар