Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции Туризъм и Екология

Иновации в издаването на билети за БДЖ: План за въвеждане на мобилно приложение

Председателят на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“, доц. Юлия Варадинова, обяви в студиото на „България сутрин“ плановете на компанията да въведе изцяло нова билетоиздаваща система, като основната цел е да се предостави по-съвременна и интегрирана услуга. Новата система ще включва различни технологични методи за покупка на билети, включително уеб базиран портал, вендинг машини, PDA мобилни устройства и мобилно приложение.

Приложението ще предлага функционалност за планиране на пътуването и ще бъде интегрирано с други билетоиздаващи системи за транспорт в страната и чужбина. Доц. Варадинова посочи, че са закупени 420 PDA устройства, които ще бъдат разпределени на превозния персонал за продажба на билети чрез ПОС терминали.

Относно проучването на билетоиздаващата система, Варадинова сподели, че в началото на февруари бе пуснато пазарно проучване, като има заявен интерес от 7 български и чуждестранни фирми за участие. Планът е до края на годината да бъде пусната новата билетоиздаваща система в пълната й функционалност.

Също така бяха обсъдени и други инициативи на БДЖ, включително закупуването на 10 броя локомотиви „Смартрон“. По отношение на цените на билетите, Варадинова посочи, че се работи върху разработване на ценова политика, като се има предвид ценовата поносимост на клиентите, но повишаването на цените е неизбежно поради увеличаването на разходите за горива и инфлационните процеси.

Вижте още

Манхатън изпревари Хонг Конг по най-скъпи търговски имоти

admin

С общ метод ще сравняват качеството на храните в Евросъюза

ivan

Лидерът на КНСБ: Приемането на еврото у нас няма да повлияе на общия инфлационен натиск

ivan

Напишете коментар