Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции Имоти и строителство Туризъм и Екология

Финансиране от 60 млн. лв. за подобрения в транспортната свързаност на Пловдив

На първи етап одобриха проект на стойност 60 667 323,42 лв. за „Подобряване на транспортната свързаност и достъпа до здравни услуги в Южен централен регион за планиране от ниво 2“, съобщават от община Пловдив.

Концепцията на проекта бе разработена съвместно с отдел „Бизнес развитие и европейски политики“ в градската управа и ще се реализира от Агенцията за пътна инфраструктура (АПИ), общините Пловдив и „Марица“ и МБАЛ „Свети Пантелеймон“.

Според проекта, ще бъде извършена модернизация и реконструкция на част от съществуващия път от „Пазарджишко шосе“ до община Съединение. Тази инициатива ще подобри състоянието на транспортната мрежа в региона и ще осигури достъп на населението до работа, образование и други услуги с публичен характер. В рамките на проекта са включени и целенасочени мерки за превенция и профилактика на заболявания във всички села на територията на община „Марица“. Тези мерки ще бъдат реализирани чрез мобилни здравни екипи на МБАЛ „Свети Пантелеймон“, като ще бъдат осигурени медицински бусове и съвременна апаратура.

Вижте още

Подписахме за изграждането на железопътна връзка между София и Скопие

ivan

Хотелиери пазете се! Британски туристи мамят с фалшиви хранителни отравяния

ivan

10% ръст на украинските туристи през 2017 г. очакват туроператорите ни

ivan

Напишете коментар