Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

България показва пътя: В лидерство за най-надеждни работодатели

Изпълнителният директор на Европейския орган по труда, Космин Боянджиу, сподели впечатленията си от успешното представяне на България в класацията за най-надеждни работодатели. Той подчерта важността на страната като пример за много други държави.

Боянджиу разкри и резултатите от инспекция, проведена в Белгия с участието на български инспектори. „Там, по време на проверката, забелязахме, че българите демонстрират по-голяма откритост, което е от съществено значение. Бих искал повече такива инициативи да се предприемат. Ефективно е да се уведоми хората, че имат към кого да се обърнат за защита, дори когато се намират извън границите на България, в Европейския съюз“, заяви той.

Относно недостига на работна ръка, Боянджиу подчерта, че това е проблем във всички страни и че намерянето на работа, осигурена и съобразена с квалификациите на човека, е предизвикателство. Въпреки това, той отбеляза, че съвременното робство все още е присъствие, но е на намаляване. Най-уязвими за трафик на хора са работници в строителството, селското стопанство и месопреработването.

„Проведохме акция на границата между Холандия и Германия, където установихме сериозни нарушения в работническите права на работници от един месопреработвателен завод. Въпреки че те работеха в Холандия, живееха в Германия и бяха изложени на недостойни условия на труд. Фирмата беше наказана с глоба, а работниците бяха преместени в подходящи общежития“, обясни Боянджиу.

Вижте още

Имението на Майкъл Джексън „поевтиня“ до 67 млн. долара

ivan

Бойко Борисов: Най-важното е да преодолеем пандемията

Влад Тенев: Извинявам се на клиентите ни (ВИДЕО)

Напишете коментар