Invest Build Media
Имоти и строителство

Цените на жилищата продължават да растат

През четвъртото тримесечие на 2023 година се отбелязва увеличение на цените на жилищата в страната с 1.2% спрямо предходното тримесечие. Най-голямото увеличение е регистрирано в град Стара Загора със 7.2%, последван от градовете Бургас с 6.3% и Варна с 1.7%. В същото време се наблюдава намаление в град Пловдив (-0.5%) и град София (-0.1%).

През четвъртото тримесечие на 2023 година цените на жилищата в страната са се увеличили с 10.1% в сравнение със същия период от предходната година.

Според данни от Националния статистически институт (НСИ) през третото тримесечие цените на жилищата в страната са се увеличили с 2.7% спрямо предходното тримесечие. Най-голямото увеличение е било регистрирано в Русе (+8.6%), последвано от Бургас (+4%) и София (+3.8%). Спад е бил отчетен в Пловдив (-2.9%) и Стара Загора (-2.3%). През третото тримесечие на 2023 година цените на жилищата са се увеличили с 9.2% спрямо същия период от предходната година.

През първото тримесечие на 2023 година цените на жилищата в страната са записали ръст от 1.6% спрямо предходното тримесечие и 9.5% на годишна база, съобщава НСИ.

Вижте още

Над 2,5 млрд. лева за енергийна ефективност в сградния фонд у нас

Лиляна Павлова даде начало на строежа на язовир „Луда Яна“

admin

12 оферти подадени за строежа на един от най-тежките участъци на „Струма“

ivan

Напишете коментар