Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Xiaomi влиза в автомобилния пазар: Представят първия си електромобил

Компанията Xiaomi, която се наложи като важен участник на пазара за мобилни телефони, разширява своето технологично портфолио, като на 28 март обяви представянето на първия си електромобил. Първоначално се очаква колата да бъде достъпна само на вътрешния китайски пазар, но се предвиждат продажби и зад граница.

Главният изпълнителен директор на компанията, Лио Джун, заяви, че колата, означена като Xiaomi SU7, ще бъде „най-атрактивният, най-лесен за управление и най-умен автомобил“. По негови думи, цената на модела няма да превишава 500 000 юана (приблизително 64 000 евро). Xiaomi SU7 е седан с дължина от 4,99 метра и се похвали с най-добрия аеродинамичен коефициент сред серийно произвежданите автомобили. Той ще бъде предлаган в две конфигурации: една с мощност от 299 к.с., задвижване на задните колела и пробег до 668 км, и друга версия, наречена Max, с 673 к.с., 800 волтова технология за бързо зареждане и до 800 км пробег, благодарение на батерия от 101 kWh.

Вторият вариант ще конкурира Tesla Model S и Porsche Taycan, като ще достигне скорост от 265 км/ч и ще може да ускори от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди.

Вижте още

15,6% от българите са пазарували онлайн през последните три месеца

Румънски фирми инвестирали над 200 млн. евро в българската икономика

ivan

Индийски компании инвестират 55 милиона долара в България

ivan

Напишете коментар