Invest Build Media
Бизнес и Инвестиции

Станислав Стоянов: Ще продължим борбата за съхранение на българския лев

След проведено гласуване на структурите на „Възраждане“ в Ямбол и Болярово, Станислав Стоянов е номинацията на структурите в Ямболска област за евродепутат, стана ясно на проведена пресконференция днес в БТА.

„Той отговаря на три основни критерия, които сме си поставили за нашите кандидати за Европарламента – да бъдат български родолюбци, т.е. хора, които да поставят българския национален интерес над всичко и да защитават интересите на българските граждани и на хората, които са ги пратили в Европейския парламент; второ – да бъдат открити демократични политици, хора, които да не се страхуват от прекия контакт със своите избиратели и с гражданите и да защитават най-важното право, което всеки един от нас трябва да защитава – правото ни на глас, правото ни на мнение в Европейския парламент; трето условие e, че трябва да са професионалисти, хора, които да могат да защитават и експертни позиции, защото все пак в Европейския парламент има дебати, които касаят изключително сериозни проблеми на всяка една европейска държава. До този момент изпратените от България евродепутати не се справяха добре с това да защитават  интересите на България. Нашите евродепутати трябва да разчупят образа на брюкселските бюрократи и да водят активна политика, водени от морал, а не от чужда воля.“, каза народният представител и координатор за област Ямбол Никола Димитров, който откри пресконференцията.

Той изброи и проблемите пред Европейския съюз, които през следващите години трябва да бъдат решавани – на първо място миграционната криза, която все повече се задълбочава и защитата и сигурността на българската граница трябва да е сред основните приоритети на европейската общност. Един от големите проблеми е моралът и идентичността на самия Европейски съюз, също така опазването на културните и духовни ценности, както и финансите и приоритетите, които ще бъдат защитавани от съответните евродепутати за собствените им държави.

„Моята номинация в момента е само на областно ниво, следва да бъде гласувана на централно ниво от структурите на „Възраждане“.“, каза Станислав Стоянов.

Той владее френски, испански и английски език. Завършил е специалност Приложна лингвистика във Великотърновския университет. Има няколко магистратури – Европейска интеграция от България и Европейски публичен мениджмънт от университета Лиеж, Белгия.

„Нашата граница, която е и външна за Европейския съюз, предизвиква огромен интерес сред нашите европейски партньори. Няколко делегации вече посещават България, за да видят как тя се охранява, тъй като всички добре знаем, че влизайки в нашата страна, мигрантите след това се насочват към Западна Европа и по-конкретно Германия, Австрия и Франция. И това е само един от проблемите, с които Европейският съюз не може да се справи. Огромният мигрантски натиск в момента подкопава основите на европейската цивилизация такава, каквато ние я знаем, както и християнската основа на европейския континент. „Възраждане“ ще продължи и борбата за съхраняване на българския лев.“, коментира Станислав Стоянов.

По думите му в момента Европейският съюз е в изключителна геополитическа несъстоятелност, не тежи с мнение на геополитическата сцена и поддържа неевропейската политика отвъд океана. Като пример Стоянов посочи конфликта в Украйна.

„Единственото решение, което се предлага, е изпращане на още и още муниции и оръжие. Силно се надяваме, че тази война няма да ескалира, но имаме сериозни опасения, че нещата вървят натам. Това е също едно от нещата, за които нашите представители в ЕП ще работят – за намиране на дипломатическо решение и прекратяване на този конфликт.“, каза още той.

От „Възраждане“ ще се борят да спечелят четири депутатски места на предстоящите избори на 9 юни за Европарламент.

Вижте още

Все пак има разлики между храните и напитките в България и Западна Европа

ivan

Ремонтират Бъкингамския дворец за 450 млн. долара

admin

Австралиец патентова комбинация от хотдог и бургер

admin

Напишете коментар